Borzalom, amit egy Magyarországon élő házaspár elkövetett 5 gyermekével

2023. szeptember 13. - 19:50 | Külföld

Testileg és lelkileg is bántalmazta gyermekeit egy Magyarországon élő házaspár. A Győri Törvényszék  mindkettejüket börtönbüntetésre ítélte.

Borzalom, amit egy Magyarországon élő házaspár elkövetett 5 gyermekével
Illusztrációs felvétel (TASR)

A szörnyűséget elkövető ötgyermekes házaspár 2019 augusztusában Szerbiából költözött Magyarországra. A pár fizikailag és lelkileg egyaránt bántalmazta gyermekeit, valamint háziállatukkal is fajtalankodtak.

A férfi 2018-as évtől kezdődően többször rávette a feleségét, hogy kutyájukkal szexuális cselekményt végezzen, és ezekről felvételt is készített. A férfi 2020 májusáig több alkalommal 15 éves lányával szexuális kapcsolatot létesített. Előfordult, hogy erre a legkisebb gyermek, a 4 éves kislány jelenlétében került sor. 2020 tavaszán a férfi a másik, 16 éves lányát is megpróbálta szexuálisan molesztálni. A férfi 2020. év elején többször arra kényszerítette a 11 éves fiát, hogy az édesanyjával szexuális cselekményt végezzen. Az anya kezdetben tiltakozott, de végül mindenben közreműködött a férjével.

Az agresszív férfi a gyerekeit lelkileg is gyötörte, azzal fenyegette, hogy ha nem teszik meg amit mond, megveri, elzavarja őket otthonról.

A nő, bár tudott a férje viselkedéséről, nem kért segítséget, nem akadályozta meg a borzalmakat.

A Győri Törvényszék az apát 10 rendbeli bűncselekmény miatt 18 év fegyházbüntetésre, 10 év közügyektől való eltiltásra, az anyát pedig 6 rendbeli bűncselekmény miatt 9 év fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Mindkettőjüket végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Szülői felügyeleti jogukat három, még kiskorú gyermekük vonatkozásában megszüntette.

(444.hu)