Borzalom az utcán! Véres incidens rázta meg Trencsént

2021. szeptember 19. - 09:57 | Régió

A 17 éves tinédzser az Električná utcában sétált, amikor hátulról egy nőnek álcázott férfi hirtelen három késszúrást mért rá. A kés a lány testében maradt, akinek még sikerült néhány métert arrébb mennie és segítséget hívnia, mielőtt a földre zuhant.

Borzalom az utcán! Véres incidens rázta meg Trencsént
A rendőrség elkerítette az érintett útszakaszt (Fotó: TV Markíza)

A súlyosan sérült iskolás lányt helikopterrel szállították a pozsonyi kórházba, a műtét után szerencsére már stabil állapotban van. A gyanúsított támadó az előzetes letartóztatási cellában kötött ki.

A gyanúsított, aki a Nový Čas információi szerint Morvaországból származik, Trencsénben ismert személy. „Ismertem a srácot, párszor szállítottam a férfit vagy nőt” – mondta az illetőt szállító taxis. A szörnyű incidens pénteken este kilenc óra előtt történt. A lány az utcán sétált, amikor a nőnek álcázott férfi előbukkant a bokorból. Kés volt a kezében, háromszor szúrta hátba a lányt. A lány menekülni kezdett, és sikerült felhívnia az apját. Aztán a földre zuhant.

Az apa azonnal hívta a mentőket és keresni kezdte a lányt. A mentők megerősítették, hogy segítségül hívták őket, azonban az ügy érzékenysége miatt nem kívánták kommentálni az esetet. „A járdán eddig ismeretlen okból az elkövető hátba szúrt egy 17 éves lányt. A trencséni rendőrség kerületi igazgatóságának nyomozója büntetőeljárást indított az egészségkárosítás bűntette ügyében. A gyanúsítottat a rendőrség korlátozta a személyi szabadságában és elvégzik a szükséges eljárást” – mondta Danka Adámiková, a trencséni regionális rendőrség szóvivője.

A Nový Čas információi szerint a férfi azért támadhatta meg a lányt, mert az emlékeztette őt arra a nőre, akit három évvel ezelőtt ölt meg. Ezt az információt a rendőrség vizsgálja.

(čas.sk)