BORZALOM: Ötéves kisfiú holttestét húzták ki a Dunából, két nappal később halott apját is megtalálták a folyóban

2023. augusztus 16. - 10:20 | Külföld

Borzalmas eset sokkolta az embereket Bécsben: szombaton egy ötéves kisfiú holttestét húzták ki a Dunából, két nappal később pedig édesapját is holtan találták meg, szintén a Dunában. A férfi ellen körözést adtak ki, amiért rátámadt a gyerek anyjára, aki a Nový Čas információi szerint szlovák állampolgár.

BORZALOM: Ötéves kisfiú holttestét húzták ki a Dunából, két nappal később halott apját is megtalálták a folyóban
Illusztráció (Fotó: TASR)

A borzalmas eset egy héttel ezelőtt történt, vasárnap este. A libériai származású férfinek a megegyezés alapján a láthatóság letelte után vissza kellett volna vinnie az ötéves fiút édesanyjának, de ő egyedült jelent meg. A fickó ezt követően kalapáccsal támadt rá a Bécsben élő 39 éves szlovákiai nőre. A rendőrség közlése szerint az eset során az áldozat a fején, az arcán és a vállán szerzett sérüléseket. A szomszédok közbelépésének köszönhető, hogy nem végzett vele a férfi, aki elmenekült a helyszínről.

A rendőrség körözést adott ki a támadó ellen, illetve a kisfiút is keresni kezdték. A történet viszont szomorú véget ért.

Szombaton holtan találták meg a kisfiút a Duna egyik mellékágában, a boncolás szerint a halálát fulladás okozta. A rendőrség szerint a gyerek testén nem állapítottak meg külső sérüléseket.

Hétfőn a férfi holttestét is megtalálták a folyóban, azt egyelőre nem tudni, hogy az ő halálát pontosan mi okozta.


(Čas.sk)

Címkék: holttest, Bécs, gyerek, apa