„Borzasztó így meghalni, hogy az ember lassan megfullad” – szívszorító történetet mesélt egy szlovákiai mentős egy koronavírusos páciensről

2020. december 1. - 13:06 | Régió

Egy szlovákiai mentős szomorú történetét osztotta meg a Denník záchranára nevű Instagram-oldal.

„Borzasztó így meghalni, hogy az ember lassan megfullad” – szívszorító történetet mesélt egy szlovákiai mentős egy koronavírusos páciensről
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

„Este van, elkezdődött az éjszakai mentőszolgálat. Egyből riasztást kapunk egy koronavírusos pácienshez, az ok: lázas és nehezen lélegzik. Betesszük a mentőautóba, infúziót és oxigént kap. Elindulunk a legközelebbi kórházba, ami kb. 28 kilométerre van”

– írja a mentős a bejegyzésben.

Az első kilométerek után a férfi még nehezebben vette a levegőt, és egyfolytában fuldoklott a köhögéstől. Az idős férfi mellett ülő mentős megérezte, hogy a páciens megfogja a kezét és próbál neki valamit mondani.

„Közelebb hajolok, mert ezekben a szkafanderekben szinte semmit sem érteni. Ekkor meghallom, hogy a bácsika, akit azelőtt sosem láttam, és ő sem engem, az utolsó erejéből ezt suttogja: bocsáss meg.”

A mentős számára furcsa és ismeretlen helyzet volt az egész, de elmondása szerint automatikusan azt felelte neki: megbocsátok. A páciens továbbra is fuldoklott a köhögéstől, ezért újabb liter oxigént kapott.

Egyszeriben a férfi köhögése abbamaradt, kezének szorítása pedig folyamatosan gyengülni kezdett.

„A szeméből kicsordultak az utolsó könnycseppek, a száját pedig elhagyta az utolsó sóhaj, amelyet követően egy apró mosoly ült ki az arcára”

– folytatta bejegyzésében a mentős, aki rámutat, mennyire nem szabad félvállról venni a koronavírust.

„Borzasztó így meghalni, hogy az ember lassan megfullad. Kegyetlen ez a vírus, utálom. Senkinek sem kívánom. Nem tudom, hogy a bácsika bántott-e valakit az életében (engem biztosan nem), de legfontosabb az egészben, hogy az utolsó szavai a megbánás és a sajnálat volt. Hogy ez segített-e neki? Ha a testének nem is, a lelkének biztosan. A mosoly az arcán mindent elárult”

– zárta bejegyzését a mentős.


-para-

Címkék: koronavírus, mentős