Borzasztó tragédia: Megfulladt a polgármester fia, miközben úszni tanult – a család már második fiát veszítette el

2023. augusztus 23. - 16:36 | Régió

Amint arról beszámoltunk, vasárnap egy 16 éves fiú belefulladt egy víztározóba Hvozdnica község (Bytčai járás) közelében. Mint kiderült, az elhunyt a polgármester fia volt, a család fájdalma pedig annál nagyobb, hogy tavaly már elveszítették egyik gyereküket – írja a Nový Čas.

Borzasztó tragédia: Megfulladt a polgármester fia, miközben úszni tanult – a család már második fiát veszítette el
Illusztráció (Fotó: TASR)

A község polgármesterének, Martin Šimúnnak a fia, a 16 éves Jakub vasárnap két barátnőjével ment fürödni a Beňov víztározóba. Annak ellenére, hogy nem volt jó úszó, fejleszteni akarta képességeit, így bement a vízbe a barátnőivel, akik a közelében voltak. A víztározó közepén viszont Jakub elkezdett fuldokolni. Állítólag pánikba esett, és elkezdte magával húzni az egyik lányt a víz alá. Utóbbinak sikerült feljutnia a felszínre, Jakubnak viszont nyoma veszett.

A lányok elkezdtek segítségért kiáltozni, a hívásukra odaérkező férfinek elmondták, hogy Jakub úszni akart tanulni, de elmerült a vízben. A férfi azonnal elkezdte őt keresni, többször lemerült, valamint mások is csatlakoztak hozzá, de nem találtak rá.

A helyszínre kiérkező tűzoltók búvárok segítségével kutatták át a víztározót, két órával később pedig megtalálták a fiú élettelen testét.

Martin Šimún, Hvozdnica polgármestere és Jakub édesapja a Nový Časnak elmondta, hogy fia nem volt jó úszó, de meg akart tanulni. Aznap felesége mondta is Jakubnak, hogy ne a víztározóra, hanem inkább a halastóra menjen.

A családot szomorú tragédia sújtja, ugyanis már második fiukat veszítették el. Jakub testvére súlyos egészségkárosult volt, tavaly hunyt el. Jakub halálával már csak egy maradt életben a három testvér közül.

A rendőrség halálokozás ügyében indított vizsgálatot, az ügy érzékenységére való tekintettel bővebb információval nem szolgálhat.


(Čas.sk)