A Bősi Futóklub tagjai lélekben ott voltak a Vivicittán, a Velencei-tó Futáson és a ČSOB Maratonon

2020. április 6. - 21:42 | Sport

Vasárnap egy különleges nap lett volna a Bősi Futóklub tagjai számára. Normális körülmények között Szlovákiában és Magyarországon hagyományos erőpróbákon rótták volna a kilométereket.

A Bősi Futóklub tagjai lélekben ott voltak a Vivicittán, a Velencei-tó Futáson és a ČSOB Maratonon
Fotó: Facebook

Sajnos, a Covid-19 vírus terjedése miatt a kormányok által kihirdetett vészhelyzet konkrét határozatai a sportrendezvények szervezését, lebonyolítását is tiltják.

„Jelenleg számunkra is a legfontosabb az egészség, a fertőzés terjedésének lehetőleg nagyobb mértékű lassítása. Az élet nem áll meg, a koronavírus idején sem mondtunk le a futásról. Azzal a különbséggel, hogy sokkal elővigyázatosabbak, körültekintőbbek vagyunk. Nem szervezünk közös futásokat. Természetesen versenyekre nem járhatunk, de folytatjuk a felkészülést, készülünk a nyári, őszi eseményekre. Méghozzá mindenki a saját edzésterve alapján rója a kilométereket a természetben, kanálisparton, töltésen, erdei ösvényen. Szájmaszkban. A hónap elején kértem minden csapattagtól egy KIHÍVÁST, nevezetesen azt, hogy fussuk le a versenyeinket. Idén ugyan elmaradtak, de lélekben ott voltunk a 35. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson, a Velencei-tó Futáson, a ČSOB Pozsony Maratonon. A konkrét versenytávot azonban ki-ki lakhelyén teljesítette. Futóklubunkat ugyanis a bősiek mellett csallóköznádasdiak, gelleiek, csilizpatasiak, csiliznyáradiak és lúcsiak is képviselik. Nagy megelégedésemre szinte mindenki lefutotta a saját versenyét, az időeredményt is csatolta. Gratulálok a csapattagoknak, büszke vagyok rájuk” – tájékoztatta a Paramétert Király Mátyás (felvételünkön jobbról), a Bősi Futóklub elnöke.

Mire számít, mikor jöhet szóba a folytatás. „Napjainkban a sportélet nem a versenyekről szól. Ennek ellenére próbálunk előretekinteni és reménykedünk, hogy belátható időn belül visszaáll az élet a normális kerékvágásba. Reális esélyt látok arra, hogy idén is megrendezhetjük a hagyományos Bősi Futást, melynek időpontja augusztus 29. A külföldön is népszerű viadalunkra már az érmeket is legyártották” – bizakodott a folytatást illetően Király Mátyás.

ái

Címkék: futás, Bősi Futóklub