Both Szilárd: Lehet magyarnak lenni – velem

2020. február 26. - 09:05 | Régió

Az utóbbi hetekben számos alkalommal fordultam cikkeimmel a szlovák és magyar választókhoz hangsúlyozva, hogy jó kormányzást, jó politikát csak fölkészült emberekkel lehet csinálni. Olyanokkal, akiknek nem az a dolguk, hogy mindenhez értsenek, hanem olyanokkal, akiknek van fogalmuk róla, mi a szakpolitika és be is engedik saját politikai agendájukba.

Both Szilárd: Lehet magyarnak lenni – velem

Ugyancsak számos alkalommal megírtam, hogy a „magyar választó csak magyar pártra szavazhat” hozzáállás sima erkölcsi zsarolás. Csúnya érzelmi játék, amely annak következménye, hogy az elmúlt három évtized automatikusnak tartott lojalitása a magyar pártokkal szemben megszűnni látszik.

A legutolsó nyilvánosságra hozható felmérések igazolni látják azt a trendet, hogy a magyar pártok nem érik el a választási parlamenti küszöböt. Majd kétszázezernyi magyar szavazat fogja erősíteni a legerősebb pártok, köztük a Smer és Kotlebáék mandátumait. A magyar érzelmi zsarolás egyik terméke még a távolmaradás lesz. Megint csak a Smer és Kotlebáék mandátumait erősítendő.

Pedig ha már magyar parlamenti képviselet nélkül leszünk, akkor talán a demokratikus, a magyarok problémáit értő vagy legalább érteni akaró pártokat kellene erősítenünk.

Magyar vagyok. Magyar oktatásügyben dolgozták le egész életüket a szüleim, olyan indítást adva, ami nem engedi, hogy identitásomban kételkedjek. Magyar vagyok, magyar kulturális javakat tartok magaménak, jobbára magyarul beszélek, családom, környezetem magyar. Ami zavar, hogy mindezt sokszor kell bizonygatni, mert. Mert nem magyar párt színeiben politizálok.

Gazdasági, infrastrukturális és mezőgazdasági kérdésekben komoly szaktudással és komoly szakmai kapcsolati tőkével rendelkezem. Nem értek mindenhez – csokit soha életemben nem gyártottam, de Európa egyik legnagyobb csokigyárát válságmenedzserként a csapatommal raktam rendbe. Nem tudok gyógyszert előállítani, de gyógyszeripari menedzserként pontosan tudtam koordinálni a megfelelő szakemberek munkáját. Akkortájt a tudásomra voltak kíváncsiak, tudomásul vették, hogy magyar vagyok, de nem attól lettem sikeres, mert magyar voltam. Amellett voltam sikeres, és jó érzés volt...

Both Szilárd vagyok, közgazdász és menedzser. Munkabíró ötvenes, akinek tudása és ereje is van ahhoz, amit a szakpolitikákban képviselni kell. Többedmagammal a PS-Spolu listáján olyan magyarok vagyunk, akik identitása megkérdőjelezhetetlen, szakmai tudásunkat a pályánk igazolja. A rám adott szavazat egy demokratikus szlovákiai pártot erősít, a magyar jelöltek karikázása a súlyunkat emeli, és a nekem kiosztott karika a magyar, közgadászi, szakpolitikai gondolkodást.

Legyen, kedves Választó, büszke magyar!

Lehet büszke magyar.

Velem is.

Both Szilárd, képviselőjelölt, 

a PS/Spolu koalíció mezőgazdasági és nemzetiségi programjának társszerzője

 

(PR-cikk)