BOTRÁNY: Lekötözhették az egyéves csecsemőt az injekció beadásakor

A csecsemő testén kék foltok voltak.

BOTRÁNY: Lekötözhették az egyéves csecsemőt az injekció beadásakor
Forrás: Markíza

Légcsőgyulladás tüneteivel vitte orvoshoz egyéves kislányát egy édesanya a Nagyszombati kórházba. Mivel a csecsemő tünetei később sem enyhültek, az orvos injekció beadását javasolta, hogy a kislány könnyebben lélegezhessen. Az édesanya beleegyezett, de ragaszkodott hozzá, hogy közben a csecsemő mellett maradhasson –  írja a tvnoviny.sk.

„Mondtam, hogy jobb lesz, ha mellette leszek, mert úgy gondolom, hogy mellettem nyugodtabb lesz. A doktornő erre csak annyit felelt, hogy semmi esetre sem, mert még inkább nyüzsögni fog, ha ott az egyik szülő” – mesélte a történteket az édesanya.

Így tehát a csecsemőt éjfél előtt elvitték a vizsgálóterembe, az édesanyja nélkül. A nő fél óra elteltével nem bírta tovább hallgatni kislánya ordítását, és utána ment.

Az édesanya elmondása szerint amikor odaért, a nővérek fogták a picit. Az egyik a nyakánál fogva tartotta, majd amikor megkapta az injekciót, a másik nővér eloldozta a csecsemő jobb kezét a lábától, az ugyanis oda volt kötve. A nő szerint a nővérek azzal magyarázták ennek szükségességét, hogy másképp nem tudták lenyugtatni.

Másnap reggel, amikor elengedték a gyermeket, az édesanya kék foltokat fedezett fel öltözködés közben a kicsi lábán. A megrémült anya a főorvosnál panaszkodott, ő azonban azt állította, hogy az asztal nyomta meg a lábát. Az asszony szerint az egészségügyi alkalmazott ujjainak nyoma volt a gyerek lábán.

A nagyszombati kórház szóvivője, Katarína Tittelová a Markíza érdeklődésére közölte, belső vizsgálatot indítottak az ügyben, amint az intézmény vezetősége tudomást szerezett a panaszról, majd hozzátette, a vizsgálat lezárultával fognak nyilatkoztni a történtekről.

A páciensek jogait képviselő szervezet elnöke, Mária Lévyová elmondta, a 15 éven aluli gyerekek esetében a szülőnek joga van arra, hogy a gyermek mellett legyen vizsgálat közben, hogy lenyugtassa és foghassa a kezét.


(tvnoviny.sk)