BOTRÁNY: A Slovan visszatérő tartalékcsapatának koronavírustesztje is negatív lett, a pozsonyiak a CAS-hoz fordultak

2020. augusztus 26. - 13:32 | Sport

A Slovan Bratislava tartalékcsapatának koronavírustesztje is negatív lett, miután visszatért a Feröer-szigetekről – csakúgy, mint az első küldöttség esetében.

BOTRÁNY: A Slovan visszatérő tartalékcsapatának koronavírustesztje is negatív lett, a pozsonyiak a CAS-hoz fordultak
Fotó: TASR

A tartalékcsapat múlt héten csütörtökön utazott el a szigetországba, hogy pénteken megküzdjön a KÍ Klaksvík együttesével a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. Csakhogy abban a küldöttségben is megállapítottak egy pozitív esetet a helyi hatóságok, így az UEFA törölte a mérkőzést.

„Negatív lett a koronavírustesztje az összes játékosnak, illetve a klub összes tagjának, miután a Feröer-szigetekről visszatértek Pozsonyba. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a Feröer-szigeteken 35 olyan játékosunk volt, akik negatívak voltak az utazás előtt, az utazás után, valamint a visszatérést követően is, tehát pályára léphettek volna. A tesztek eredménye további kérdéseket vet fel a feröeri hatóságok intézkedésével kapcsolatban. Joggal érezzük magunkat átverve és megkárosítva. Botrány, hogy a klubnak, amely két csapattal és 35 negatív játékossal állt készen, a hivatalok célzott erőfeszítéseiért kell megfizetnie“

– nyilatkozta a Slovan hivatalos oldalán ifj. Ivan Kmotrík, a pozsonyi klub vezérigazgatója.

Hétfőn az UEFA kontumálta a párharcot és a feröeri bajnokot juttatta tovább a következő körbe. A pozsonyiak a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordultak, és azt kérik, hogy ne engedélyezzék a feröeri együttesnek lejátszani a szerdai találkozót a Young Boys ellen. A Slovan azt szeretné elérni, hogy a CAS a végleges döntés meghozataláig halassza el az összecsapást.

A CAS azt közölte, az UEFA, a Young Boys, valamint a Klaksvík az ügy érintettjeként "megkapta a lehetőséget arra, hogy reagáljon a Slovan sürgős kérésére".

Az UEFA egyelőre hivatalosan nem nyilatkozott az ügyben. Ha a CAS a Slovan szempontjából kedvezőtlen döntést hoz, akkor a pozsonyiak az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytatják szereplésüket.


MTI/para