Botrány a Spartak-Slovan bajnokin: pályára rohantak a huligánok, félbe kellett szakítani a meccset, kiürítették a vendégszektort a rendőrök (VIDEÓK, FOTÓK)

2021. október 17. - 18:08 | Sport

Szurkolói rendbontás miatt a 16. percben félbe kellett szakítani a Spartak Trnava – Slovan Bratislava Fortuna ligás mérkőzést.

Botrány a Spartak-Slovan bajnokin: pályára rohantak a huligánok, félbe kellett szakítani a meccset, kiürítették a vendégszektort a rendőrök (VIDEÓK, FOTÓK)
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

A meccs 16. percében a Spartak és a Slovan szurkolóinak egy-egy csoportja a pályára rohant, ahol egymásnak estek. A többiek a nézőtérről pirotechnikákat dobáltak a játéktérre. Az egyik huligánt el kellett látni, hordágyon vitték le a pályáról.

A kedélyek csak azt követően csillapodtak, hogy a rendőrök kiürítették a vendégszektort. A játékosok az öltözőben várták, hogy folytatódhat-e a mérkőzés, majd hosszabb szünet után Glova játékvezető lefújta a meccset. A Slovan játékosai ugyanis nem voltak hajlandóak pályára lépni, amíg a rendőrök a Spartak szurkolóit is ki nem vezetik a nézőtérről, mivel ők is a pályán voltak. A pozsonyiak azzal érvelnek, hogy a felelősség a szervezőket terheli, ugyanis nekik kellett volna megakadályozniuk a kialakult helyzetet, valamint azt, hogy a szurkolók pirotechnikai eszközöket vigyenek a pályára.

A két lehetséges forgatókönyv, hogy kontumációs eredménnyel nyer a Slovan, vagy újrajátsszák a mérkőzést, erről a Szlovák Futballszövetség dönt majd.

A Slovan hivatalos Facebook-oldalán időközben közzétettek egy fotót, amelyen az látható, hogy 20-30 nagyszombati szurkoló felmászott a stadion tetejére, a vendégszektor fölé, ahol kifeszítettek egy molínót. A pozsonyiak szerint a nagyszombati ultrák onnan piros-fekete pirotechnikai eszközökkel és kövekkel dobálták a Slovan szurkolóit.

„Már ebben a pillanatban fatális hibát vétett a szervezőség, amely lehetővé tette megközelítőleg 200-300 nagyszombati szurkolónak, hogy a pályára rohanjanak. Ezek a szurkolók a hazai szektorból átfutották a pályát egészen a szektorunkig, anélkül, hogy a szervezők beavatkoztak volna, és igyekeztek megtámadni a szurkolóinkat” – áll a pozsonyi csapat állásfoglalásában.

A futball ünnepének kellett volna, hogy legyen, de ehelyett szégyen lett. Tanulni kell belőle” – mondta a történtek után a Sportnetnek a Spartak edzője, Michal Gašparík.

A nagyszombati rendőrség a Facebookon élőben közvetítette, amint a pozsonyiakat kiutasították a stadionból és elindultak a vonatállomás felé. Mária Linkešová rendőrségi szóvivő közölte, a szurkolók azóta vonatra szálltak és elindultak a főváros felé.


Forrás: YouTube/Marian Ruza


Forrás: YouTube/Ultras Liberi


Forrás: YouTube/bekesky

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Slovan huligánjait kivezették a vendégszektorból: 2017 áprilisában a DAC-Slovan derbi az első félidő 15. percében ugyancsak félbeszakadt szurkolói rendbontás miatt. A pozsonyiak akkor petárdáztak székekkel dobálták a rohamrendőröket, akik kiűrítették az egész vendégszektort.


(tvnoviny.sk/sportnet.sk/TASR/para)