Botrány a Tesco háza táján: elkezdte szidni az ukrán vásárlókat a kasszás, de csak egyvalaki állt ki mellettük

2022. október 6. - 14:01 | Régió

Kellemetlen helyzetbe kertül a Tesco üzletlánc, miután egyik alkalmazottja keresetlen szavakat intézett egy ukrán vásárló felé – írja a Topky.

Botrány a Tesco háza táján: elkezdte szidni az ukrán vásárlókat a kasszás, de csak egyvalaki állt ki mellettük
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Az eset a Pozsony-Óvárosban lévő Svoradová utcai üzletben történt. Egy férfi a közösségi oldalán számolt be róla, hogy épp a kasszánál sorakozott, előtte pedig egy fiatal hölgy és a lánya fizetett. Mint később megtudta, az anya és lánya ukránok voltak.

A férfi szerint semmi rosszat nem mondtak a kasszásnak, kártyával fizettek, majd távoztak. A Tesco alkalmazottja ekkor ezt mondta: „Utállak titeket, ti kib*szott, ku*va ukránok”. A férfi kérdőre vonta a kasszást, hogy mit enged meg magának ezekkel az emberekkel szemben. Az alkalmazott erre agresszívan és sértődötten reagált, és azt válaszolta a férfinek, hogy ha valamint mondani akar neki, akkor menjen vissza este 10 órakor az üzlet elé. A férfi szerint a többi vásárló semmit sem reagált a történtekre.

A Topky érdeklődésére Mária Zerzanová, a Tesco szóvivője elmondta, hogy az üzletlánc mindig foglalkozott a nehéz élethelyzetben lévőkkel, és ez alól az ukrajnai háború elől menekülők sem kivételek. Amellett, hogy számos kezdeményezést indítottak a javukra, sokukat alkalmazták is. Éppen ezért nem azonosulnak az alkalmazottjuk megnyilvánulásával, amiért elnézést kérnek. A szóvivő szerint emberi mulasztásról van szó, amit kivizsgálnak, majd levonják a következtetéseket.


(topky.sk)