BOTRÁNY: Videók szivárogtak ki a készülő GTA 6-ról, a hacker pénzt követel az ellopott forráskódokért (VIDEÓ)

2022. szeptember 19. - 16:10 | Tech

Kellemetlen helyzetbe került a Rockstar Games játékfejlesztő cég, ami miatt most minden tekintet rá figyel a játékiparban, emellett elodázhatja egyik várva várt játékának kiadását.

Történt ugyanis, hogy egy teapotuberhacker nevű felhasználó a GTA Forums szerverre feltöltött 90 videót a készülőben lévő GTA 6 videojátékról, amik természetesen futótűzként terjedtek el az interneten. Hogy a hacker hogyan jutott hozzá a kényes adatokhoz, nem tudni, állítása szerint viszont a Slack platform egy céges kontóján keresztül szerezte őket meg. Emellett azt állítja, hogy birtokában vannak a GTA 5 és GTA 6 forráskódjai is, amikért pénzt követel, cserébe pedig nem osztja meg őket.

Eddig sem a Rockstar Games, sem a Take-Two Interactive vállalat nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, a videók hitelességét pedig eddig csak néhány bennfentes személy erősítette meg. A Take-Two ugyanakkor már kérvényezte a feltöltött videók törlését, ami azt bizonyítja, hogy azok valóban hitelesek. A legtöbbjüket ugyan már eltávolították, de azért így is találni néhányat, amelyek még aktívak.

A kiszivárgott videók a játék tesztelési fázisait örökítik meg, amiket még tavaly hajtottak végre. Ezeken többségében városban történő szabad mozgást, egy étterem kirablását, rendőrökkel történő tűzharcot, illetve egy éjszakai bárban történő mozgást láthatunk.

A tervek szerint a GTA 6-ot 2023-2024-ben adják ki, egyes szakértők szerint viszont a botrány miatt ez az időpont akár későbbre is tolódhat, főként, ha a hacker valóban nyilvánosságra hozza a forráskódokat.


(Hernazona.sk)

Címkék: videojáték, hacker, GTA 6