Botrányosra sikerült az MKP és a Híd sajtótájékoztatója, az Összefogás szétverte a karácsonyira hangolt tájékoztatást

2020. december 16. - 13:01 | Belföld

Az egyesülési tárgyalások eredményeinek bejelentésére készült az MKP és a Híd, de az Összefogás meghekkelte az eseményt. Várhatóan a két párt folytatja a szűkebb körű tárgyalásokat, amelyekhez az Összefogás is csatlakozhat, ha akar.

Botrányosra sikerült az MKP és a Híd sajtótájékoztatója, az Összefogás szétverte a karácsonyira hangolt tájékoztatást
Fotók: Paraméter

Nem értik az MKP és a Híd elnökei, hogy mit akart elérni az Összefogás a kedden éjszaka, egy Facebook-bejegyzéssel indított akciójukkal, amellyel látszólag teljesen szétverték a három párt tárgyalásainak eddigi eredményeit.

Az Összefogás kedden azzal vádolta meg a Hidat, hogy a gyors megegyezés érdekében ultimátumot adott nekik, és a gyorsaság legfontosabb oka, hogy félnek a NAKA kommandóitól. „A sietség fő oka, hogy minél hamarabb, még szerdán közös pártpaktum szülessen, még mielőtt a NAKA bekopogna a Híd volt vagy mostani politikusaihoz és oligarcháihoz - írta az Összefogás.

Az oligarcházást Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke szerdán sem hagyta abba. Sólymos László erre csak annyit válaszolt, hogy nem tartanak a NAKA-tól, és ezzel a módszerrel az Összefogás csak szétveri az eddig elért eredményeket.

Az MKP és a Híd elnökeinek szavaiból az derült ki, hogy a két párt az Összefogás nélkül folytatja a tárgyalásokat, de nem zárták ki, hogy ahhoz később az Összefogás is csatlakozhat. „A célunk a minél szélesebb együttműködés, ez a mostani egy lépés lett volna az irányába, bízom benne, hogy az Összefogás részéről ez csak időhúzás” - jelentette ki Forró Krisztián, az MKP elnöke.

Sólymos sem zárta ki a későbbi együttműködést az Összefogással, de nem érti akciójuk célját. „Ha az volt a céljuk, hogy ezzel növeljék a befolyásukat, akkor rossz módszert választottak” – véli a Híd elnöke.

A tárgyalások jelenlegi állásánál közelebb látszik egymáshoz a Híd és az MKP, pedig az indulásnál az MKP még az Összefogást tekintette a közelebbi szövetségesének. Azt az MKP és a Híd elnöke is hangsúlyozta, hogy szerintük sikerül betemetni a tíz éve kiásott árkot, és a csatabárdot is hamarosan eláshatja a két párt.


-lpj-

Címkék: híd, MKP, összefogás