Botrányt kavart az Elán legújabb videoklipje: újságírókat rabolnak el és fegyvert szegeznek rájuk

2019. október 15. - 13:37 | Belföld

Az Elán együttes legújabb videoklipjével került a figyelem középpontjába, amelyben újságírókat rabolnak el és fegyvert fognak rájuk.

Az Elán frontembere, Jožo Ráž vélhetően a Bulvárne krysy (Bulvárpatkányok) című dalával, illetve annak videoklipjével akart válaszolni a bulvárújságíróknak azért, ahogyan írnak/írtak róla. A klip nem kis felháborodást váltott ki, a közösségi hálón többen is nemtetszésüket fejezték ki, miszerint a Kuciak-gyilkosságot követően nem túl jó ötlet a témát ilyen módon feszegetni.

A videoklip kapcsán a Főügyészség vizsgálni kezdte a medializált információkat. Milan Ficek ügyvéd szerint a mai világban a videoklip nem nevezhető ízlésesnek, ettől függetlenül az együttes nem követett el bűncselekményt.

A klip végén a következő üzenet olvasható: „A készítők értékelik és tiszteletben tartják a média területén dolgozó személyeket, akik releváns információkat hoznak le tekintettel a társadalmi érdekekre. A dal és a klip kizárólag a bulvármédia ellen irányul, amelynek semmi köze sincs a komoly újságíráshoz.”

A Čas.sk szerint a hazai rádiók közül a Fun rádio, a Rádio Expres, a Vlna, az Europa 2, az Anténa Rock és a Rádio Jemné sem játssza majd az Elán új dalát.


noviny.sk/para