Bővült és megújult a nagypakai csatornahálózat

2018. augusztus 14. - 07:57 | Régió

Nagypakán az önkormányzat a csatornahálózat üzemeltetője immár húsz éve. Így ott nem kiépíteni kell az új rendszert, de az idők elteltével megérett már a felújításra.

Bővült és megújult a nagypakai csatornahálózat
Fotók: a szerző felvételei

A nyár elején nyertek pénzt a csatornahálózat felújítására és bővítésére, ugyanis Kispaka falurészben az újabb építésű házakhoz mintegy 150 méter hosszan el kellett húzni a vezetéket.

„Csukárpaka falurészben az átemelő állomást kellett felújítani és ez sikerült is, aminek nagyon örülök, mert ezzel modernizálni tudtuk a hálózatot és bízom benne, hogy ezentúl kevesebb problémánk lesz a rendszerrel” — mondja Seňan Iván Nagypaka polgármestere.

A pénzt a rekonstrukcióra és a bővítésre a környezetvédelmi minisztérium alá tartozó Szlovák Környezetvédelmi Alaptól nyerték el. Összesen 94 ezer eurót kértek, ám a hivatal 61 ezer eurót hagyott számukra jóvá. A hiányzó összeget az önkormányzat teszi hozzá.

Közel húsz évvel ezelőtt Nagypakán készült el először a hálózat, majd öt év elteltével Kispakán és Csukárpakán építették ki. Az idei munkálatokat júniusban kezdték és július 31-én be is fejezték. Jelenleg a rendszer tesztelése van folyamatban.

(alsa)