Brazília és Peru nyert a Copa América résztvevői közül

2019. június 6. - 09:35 | Sport

A Copa América házigazdája, Brazília, valamint a dél-amerikai kontinensbajnokság résztvevői közül Peru nyert felkészülési mérkőzést a szerdán pályára lépett válogatottak közül.

Brazília és Peru nyert a Copa América résztvevői közül
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A brazilok Katart győzték le 2-0-ra - góljaikat Richarlison és Gabriel Jesus szerezte a 16., valamint a 24. percben -, a rendezőket azonban sokkal jobban foglalkoztatja Neymar kiesése. A támadó kezdőként lépett pályára a találkozón, de bokasérülés miatt már a 21. percben le kellett őt cserélni. A mérkőzés után már az is kiderült, hogy a Paris Saint-Germain játékosának ki kell hagynia a jövő pénteken kezdődő kontinenstornát. Az összecsapás hajrájában az Ázsia Kupa-győztes gárda büntetőt hagyott ki.

A Copa América további résztvevői közül Peru 1-0-ra legyőzte Costa Ricát, Paraguay viszont nem bírt Hondurasszal (1-1), míg Venezuela 3-1-re kikapott Mexikótól. A mexikóiak argentin szövetségi kapitányának, Gerardo Martinónak ez volt a harmadik mérkőzése a kispadon, csapata mindháromszor győzött. Korábban Paraguayt (4-2) és Chilét (3-1) is megverte a mexikói válogatott.

(MTI)