Bronzéremmel zártuk az U13-as DAC CUP-ot (KÉPGALÉRIA)

2023. május 25. - 21:40 | Régió

A Legia Warszawa és az Aston Villa után a dobogó harmadik helyére állhattak fel U13-as csapatunk tagjai a MOL Akadémián megrendezett DAC CUP-on.

Bronzéremmel zártuk az U13-as DAC CUP-ot (KÉPGALÉRIA)

Öt külföldi országból érkeztek a mögöttünk álló hétvégén az utánpótláscsapatok Dunaszerdahelyre, hogy részt vegyenek a kétnapos nemzetközi megmérettetésen.

Elsőként a lengyel Legia Warszawa és az angol Aston Villa együttesével gördült be az autóbusz, ők a nagy földrajzi távolság miatt már pénteken megjöttek, a többiek – a cseh Baník Ostrava, a szlovén NK Maribor és a magyar ETO FC Győr – szombaton érkeztek.

A gyors akklimatizáció céljából egy MOL Arénában megtartott stadiontúrával indult a közös program, majd délután négy órakor az ünnepélyes megnyitót követően útjára indult a labda.

108 játékos és több mint 20 csapatvezető vette birtokába a MOL Akadémiát, ahol a versenylebonyolítás szabályainak értelmében mindenki játszott mindenkivel, a mérkőzések időtartama pedig 35 perces volt.

A DAC CUP első játéknapján összesen hat mérkőzés zajlott, vasárnap délelőtt pedig újabb kilenc találkozó várt a fiatalokra, mielőtt kialakult volna a végső sorrend. Látványos akciókból és kiélezett csatákból a kitartóan zuhogó eső ellenére sem volt hiány.

Az utolsó sípszó elhangzása után pedig jött az ünnepélyes kiértékelés, melyen részt vett Végh Tibor, a DAC 1904 klubelnöke, Németh Krisztián a DAC Akadémia igazgatója, Tornyai Martin, az akadémia operatív igazgatója és Rajkovics István operatív menedzser.

Fiainknak az erős mezőnyben sikerült felállni a dobogóra: U13-as csapatunk nyakába a bronzérem került.

A végső sorrend így alakult:

  1. Legia Warszawa,
  2. Aston Villa,
  3. DAC 1904,
  4. FC Baník Ostrava,
  5. NK Maribor,
  6. FC ETO Győr

A DAC CUP legjobb góllövőjét mi adtuk Maxim Doležaj személyében.

„Az utánpótláscsapatok nemzetközi szinten való szereplése rendkívül fontos a játékosok fejlődése és a jövőbeli sikerek szempontjából. Fiataljaink olyan erős csapatok ellen játszhattak, melyek más szinten vannak, mint a hazai bajnokságban szereplő ellenfelek. Új kihívásokkal, tapasztalatokkal gazdagodtunk, különböző játékstílusokkal is megismerkedhettünk” – értékelte a nemzetközi focitornát az akadémia igazgatója. Németh Krisztián azt is hozzátette, különleges megtiszteltetés, hogy otthont adhattunk ennek a rangos sporteseménynek.

-k-