Brutális bántalmazás áldozata lett H. Lehel felesége, a csótfai férfit elvitték a rendőrök

2018. március 6. - 13:44 | Régió

Hétfőn (március 5.) reggel tucatnyi rendőr és egy kommandós osztag szállta meg a dunaszerdahelyi maffiaügyből ismert H. Lehel csótfai otthonát.

Brutális bántalmazás áldozata lett H. Lehel felesége, a csótfai férfit elvitték a rendőrök
Fotók: Paraméter-archív

A nagyszabású akció keretén belül számos rendőrségi gépjárművel és egy helikopterrel rohanták le a szóban forgó csótfai birtokot. A rajtaütés során (hivatalosan meg nem erősített információink szerint) a rendőrök két személyt vettek őrizetbe, mégpedig magát H. Lehelt, valamint egy fiatal férfit - aki H. Lehel közeli hozzátartozója.

A Paraméter több, egymástól független forrásból úgy értesült, hogy a gyanúsítottak azért kerültek rendőrségi őrizetbe, mert H. Lehel felesége vasárnap kritikus állapotban került a dunaszerdahelyi kórházba, és fennáll a gyanú, hogy a nő súlyos sérüléseit az említett családtagok okozhatták.


Kapcsolódó cikk: Előzetesbe kerülhet H. Lehel és fia


H. Lehel az utóbbi években többször is reflektorfénybe került, ugyanis az ő csótfai birtokán találta meg a rendőrség több maffiagyilkosság áldozatát, köztük Raisz Szilárd és Raisz Csaba holttestét is. 2016 májusában a hatóságok őrizetbe vették a dunaszerdahelyi alvilág több ismert személyét is, akik jó része azóta is előzetes letartóztatását tölti, és több gyilkossággal, valamint maffiabűncselekménnyel kapcsolatban is folyik ellenük rendőrségi vagy bírósági eljárás.

A két évvel ezelőtti rendőrségi akciókhoz nagyban hozzájárult H. Lehel is, aki több gyilkossággal kapcsolatban is együttműködik a rendőrséggel, és jelenleg tanúként tartják számon a szerteágazó ügyben. A csótfai férfivel másfél évvel ezelőtt jelent meg interjú a Paraméteren, ebben a birtokán egy oroszlánt is tartó H. Lehel kijelentette: ő volt az, aki lelőtte a csallóközi maffia egykori első emberét, Sátor Lajost.

(para)