Brutális módon összeverte a beteg idős embert - 10 eurót és egy hosszabbítót vett magához az elkövető

2022. augusztus 11. - 09:59 | Külföld

MAGYARORSZÁG - A nyomozók befejezték annak a 37 éves férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint megverte 65 éves áldozatát, majd néhány órával később visszament és kirabolta - írja a police.hu.

Brutális módon összeverte a beteg idős embert - 10 eurót és egy hosszabbítót vett magához az elkövető
Fotó: police.hu

Egy 2021. március 8-án reggel befutott segélykérésre reagálva érkeztek rendőrök egy piliscsabai házhoz. Az ajtót nyitva, az ablakot betörve, ott lakó idős férfit pedig összeverve, a földön kuporogva találták meg. A mentők kórházba vitték, a diagnózis szerint koponyaűri vérzése is volt.

Az orvosok próbálták megmenteni az éltét, 15 nappal később azonban meghalt.

A helyszíni szemle során a sértett udvarán találtak egy kést, egy kétezer forintos bankjegyet, egy dobozos sört, valamint üvegtörmeléket. Végül egy 37 éves helyi férfit hoztak összefüggésbe a bűncselekménnyel.

D. Károlyt otthonában fogták el, a kutatás közben megtalálták a cselekmény időpontjában viselt ruháját.

Kiderült, hogy az elkövető este hívatlanul megjelent az áldozat házánál, először ököllel ütötte az egyedül élő idős embert, majd ledobta a földre, ahol elkezdte az áldozatot rugdosni. Ezután átkutatta a lakását, de mivel nem talált semmit, elmenekült.

Másnap az elkövető visszatért a házhoz, ahol az áldozat még mindig a saját vérében feküdt a földön, elvitt kb. 10 eurónyi értékű forintot, és egy házi készítésű hosszabbítót. Menekülés közben azonban elhagyta a pénz felét, amit a rendőrség később megtalált.

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat bántalmazása és bekövetkezett halála között sem közvetett, sem közvetlen ok-okozati összefüggés nem állapítható meg,

magyarán, nem a verés közben elszenvedett sérüléseibe halt bele.

D. Károlyt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és rablás bűntettével gyanúsították meg.


(police.hu)

Címkék: betörés