Brutális robbanás rázta meg a Közel-Kelet Párizsát, a közállapotok a New York-i ikertornyok elleni támadás szörnyűségeit idézik (VIDEÓ)

2020. augusztus 4. - 19:29 | Külföld

Erőteljes robbanás rázta meg kedden este a libanoni fővárost, Bejrútot, egyelőre nem ismerni az okokat.

Brutális robbanás rázta meg a Közel-Kelet Párizsát, a közállapotok a New York-i ikertornyok elleni támadás szörnyűségeit idézik (VIDEÓ)
Fotó: Youtube

A hírügynökségek jelentéseiből csak annyi derül ki, hogy a detonáció a bejrúti kikötő körzetében történt, ott, ahol több robbanóanyag-raktár található. A város felett vastag füstfelhő keletkezett.

Több ezer sebesültje és már több tucat halottja van a robbanásnak. Hasszán Diáb kormányfő azt mondta, Libanon katasztrófával néz szembe, Bejrút pedig gyászol. Hamad Hasszán libanoni egészségügyi miniszter legfrissebb tájékoztatása szerint több mint ötvenen vesztették életüket és 2700-an sebesültek meg. A jordániai földtani intézet szerint a robbanás egy 4,5-ös erősségű földrengésnek felelt meg a Richter skálán - közölte az al-Gad című helyi lap.

A robbanás hallható volt a város több kerületében is, sok háznak az ablakai is betörtek, az épületek ablakait akár 10 kilométerrel messzebb is betörte a légnyomás. Nem tudni, mi okozta a robbanást, a helyi tájékoztatási eszközök valószínűnek tartják, hogy kikötői balesetről lehet szó.

(444.hu/MTI)

Címkék: Libanon, Bejrút, robbanás