Brutális támadás: megvertek, levetkőztettek és az autóhoz kötözve vonszoltak egy 20 éves férfit

2023. november 23. - 11:40 | Régió

A rendőrség eljárást indított öt férfi ellen, akik súlyosan bántalmaztak egy 20 éves fiatalembert.

Brutális támadás: megvertek, levetkőztettek és az autóhoz kötözve vonszoltak egy 20 éves férfit
Illusztráció (Fotó: TASR)

Az eset még november 11-én történt Galgócon. Az éjszakai órákban az öt férfi arra kényszerítette a fiatalembert, hogy szálljon be az autójukba, majd elkezdték őt ütlegelni, amiért ő egy nappal korábban jelentette a rendőrségnek, hogy betörtek egy családi házba.

Az autóval Dvorníky községbe mentek, a földes úton megálltak, a fiatal férfi lábait a kocsi hátuljához kötözték, majd úgy kezdték maguk után vonszolni métereken keresztül. Amikor az áldozatnak sikerült eloldania a kötelet, a támadók odarohantak hozzá, és ismét elkezdték ütni.

Ezután arra kényszerítették, hogy vetkőzzön le, valamint elvették tőle a mobiltelefonját, illetve 5 euró készpénzt. A veréssel végül csak azután álltak le, amikor már azt hitték, hogy a fiatal férfi eszméletlen állapotba került.

Az összevert fiatalembert berakták az autó csomagtartójába, ahol még egyszer megverték, majd Bojničky községben kirakták egy buszmegállóba. Az áldozat itt végül a legközelebbi háznál, egy idős nőtől kért segítséget, a helyszínre kiérkező rendőrök pedig mentőt hívtak, akik aztán kórházba szállították.

A rendőrség röviddel a történtek után őrizetbe vette az elkövetőket. A 18, 20, 21, 26 és 31 éves férfiakat a múltban már többször is elítélték, többségében erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt. Mindannyian előzetes letartóztatásban végezték. A sofőrön kívül mind ittas állapotban voltak, hárman pedig az eset idején feltételesen voltak szabadlábon.

A rendőrség szerint egyikük ráadásul a városban működő polgári kezdeményezés tagja volt, amely a fiatalok által elkövetett garázdaság felszámolásával foglalkozott. A hatóság szándékos testi sértés, zsarolás és lopás ügyében indított eljárást. Az elkövetőket akár 12 éves szabadságvesztésre is ítélhetik.


-para-