Brutálisan kivégezték saját bandatagjukat, életfogytiglanit kapott a maffiózó ikerpár

2021. július 8. - 11:27 | Belföld

A Legfelsőbb Bíróság életfogytiglan tartó szabadságvesztésre ítélte Dominik és Dávid Krátkyt, a Vág-menti régióban (Považie) tevékenykedő maffiacsoportot vezető ikerpárt.

Brutálisan kivégezték saját bandatagjukat, életfogytiglanit kapott a maffiózó ikerpár
Forrás: Plus7dní/Jozef Habočík

Az ikrek éveken keresztül a maffiacsoport élén álltak, amely kokain és pervitin terjesztésével óriási összegeket keresett. Peter Hraško, a NAKA egykori igazgatója szerint tevékenységük jelentős volt, ugyanis csupán a heti bevételük 100 ezer euró körül mozgott. A bűnszervezet nem félt szembeszállni a környékbeli bandákkal, nem egyszer autókat, ingatlanokat gyújtottak fel.

Az ikreket végül az egyik bandatag vallomása törte meg. A hatóságoknak elmondta, hogy 2016-ban hogyan gyilkolták meg egyik emberüket, Erich Ochodnickýt, mivel az elkezdett együttműködni a nyomozókkal. Amikor a testvérpár tudomást szerzett minderről, a férfit autóval egy mezei útra vitték, ahol hátba és fejbe lőtték. A holttestet ezt követően Csehországba vitték, ahol gödröt ástak, beletették és betemették cementtel.

A Specializált Büntetőbíróság tavaly szeptemberben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Dávidot és Dominikot, de ők fellebbezést nyújtottak be, az ügy így a Legfelsőbb Bíróság elé került. Míg az ügyész továbbra is életfogytiglanit szorgalmazott, addig a vádlottak azt akarták elérni, hogy az ügy kerüljön vissza a Specializált Büntetőbíróság elé.

A tárgyalások során 11 ügyről ejtettek szót, számos szemtanút hallgattak meg, de a vádlottak mindvégig tagadtak. A Legfelsőbb Bíróság végül helyben hagyta a korábbi ítéletet, így az ikrek életük végéig a legszigorúbban őrzött fegyintézetbe kerülnek.


(noviny.sk)