Brutálisan megcsappant a H&M nyeresége, de még mindig több, mint várták

2020. szeptember 15. - 15:50 | Külföld

Elemzők által vártnál lényegesen nagyobb adózás előtti negyedéves nyereségről jelentett kedden a Hennes & Mauritz (H&M) svéd divatáru-kiskereskedelmi lánc.

Brutálisan megcsappant a H&M nyeresége, de még mindig több, mint várták
Fotó: TASR/AP - illusztráció

A Zara után a világ második legnagyobb ágazati vállalata azt közölte, hogy az augusztus végével záródott pénzügyi harmadik negyedévében az adózás előtti eredménye mintegy 2 milliárd korona (228 millió dollár) lett. Ez ugyan jócskán elmaradt az egy évvel korábbi 5,01 milliárd korona adózás előtti nyereségtől, de lényegesen felülmúlta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 396 millió koronát.

Az előző, május végével záródott pénzügyi második negyedévről 6,48 milliárd korona adózás előtti veszteséget jelentett a cég.

A H&M bevétele az augusztus végével záródott három hónapban 19 százalékkal, 50,87 milliárd koronára mérséklődött. A szakértők némileg kisebb, 18 százalékos csökkenéssel számoltak.

H&M közleménye rámutatott arra, hogy miközben az augusztus végével záródott negyedév első hónapjában a több mint 5 ezer boltja közül mintegy 900 volt zárva, augusztusban már csak alig 200.

(MTI)