Brutálisan megtámadtak egy egészségügyi alkalmazottat: ütötték, rúgták, tollal szurkálták

2024. február 12. - 14:40 | Régió

Sokkoló képsorok játszódtak le február 7-én délelőtt a pozsonyi, kramárei kórházban.

Brutálisan megtámadtak egy egészségügyi alkalmazottat: ütötték, rúgták, tollal szurkálták
Fotó: TASR - Jaroslav Novák - illusztráció

A nefrológiai és vesetranszplantációs osztály 35 éves egészségügyi dolgozóját brutálisan megtámadta két külföldi állampolgár – közölte a Pluska.

Az egészségügyi alkalmazott épp röntgenvizsgálatra kísért egy beteget, amikor a váróteremben találkozott a két férfival, akik aláírásgyűjtés és jótékonysági hozzájárulás ürügyén próbáltak átverni egy idős hölgyet. Míg az egyik csaló magyarázta a nőnek, hogy hol kell aláírnia a lapot, a másik a táskája tartalmát nézegette.

A férfiak az UNICEF nevével visszaélve hamis azonosító dokumentumokat használtak. Amikor Roland közbelépett és megpróbálta megoldani a helyzetet, váratlanul megtámadták.

A támadás következtében Roland több sérülést szenvedett. Elmondása szerint a támadók rugdosták, ütötték és tollal többször is megszúrták a kezén, a mellkasán és a válla környékén. „Amerikai focit játszottam, így megszoktam az ütéseket, rúgásokat. Párszor a földre taszítottam őket, de nem ütöttem meg őket, mert egészségügyi alkalmazott vagyok. Csak passzívan védekeztem” – írta le a történteket Roland.

A sérülések és a kezelőorvos javaslata ellenére Roland másnap munkába állt, de egyúttal büntetőfeljelentést is tett a rendőrségen.

A pozsonyi rendőrség megerősítette, hogy garázdaság vétsége ügyében büntetőeljárás indult, és jelenleg is folynak az intézkedések.


(pluska)