A BTS fiúbanda Dynamite-fellépőruhái több mint 100 ezer dollárért keltek el

2021. február 1. - 14:10 | Kultúra

A BTS dél-koreai fiúbanda Dynamite című videoklipjében viselt fellépőruhái 130 ezer dollárért keltek el a hétvégén egy Beverly Hills-i árverésen.

A BTS fiúbanda Dynamite-fellépőruhái több mint 100 ezer dollárért keltek el
Fotó: YouTube -Screenshot

A Julien's árverési ház pénteken megrendezett, online is követhető aukcióján Madonna, Miley Cyrus és Britney Spears fellépőruháira is licitálhattak az érdeklődők.

A tavaly augusztusban megjelent Dynamite című szám videoklipjét több mint 820 millióan látták a YouTube videomegosztón. Az együttes hét tagja rózsaszín, kék, sárga és levendula színű ruhákat viselt a videóban. Az árverési ház előzetesen 20-40 ezer dolláros bevételt várt a holmikért. A hatalmas rajongótáborral rendelkező BTS először engedte árverésre valamilyen fellépőruháját.

Az aukció bevételével a művészek az amerikai lemezakadémia MusiCares Alapítványát támogatták, amely a pandémia miatt nehéz helyzetbe került zenészeken és zeneipari dolgozókon segít.

Az árverésen 8000 dollárért vásárolták meg Madonna egyik jelmezét, egy krémszínű ruhát, amelyet az 1996-ban forgatott Evita című musicalfilmben viselt. Britney Spears tornadresszéért 5000 dollárt adott egy licitáló, Miley Cyrus egyik ruhájáért, amelyet a Hannah Montana tévésorozatban hordott, 700 dollárt fizettek.

Michael Jackson két kalapja 4500 dollárért kelt el.

(MTI)

Címkék: BTS