Buchinger Iván és Nagy Marián is csatasorba áll a XII. Csallóközi Nagydíjon

A Csallóközi Kupát a Bősi Birkózó-és Sportklub hagyományos nemzetközi kötöttfogású tornája, a Csallóközi Nagydíj követi a sorban.

Buchinger Iván és Nagy Marián is csatasorba áll a XII. Csallóközi Nagydíjon
-illusztráció-

Szombaton  a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban újabb birkózócsemege szemtanúi lesznek a férfias sportág hívei.

A Bősi Birkózó-és Sportklub hagyományos nemzetközi kötöttfogású tornája tizenkettedik felvonásán az előzetes nevezések alapján tizenkét ország, Csehország, Bosznia, Horvátország, Lengyelország, Magyarország,   Olaszország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Ukrajna és Szlovákia mintegy kétszázötven versenyzője csatázik a győzelemért a fiatalabb- és az idősebb diákok, a kadettok, a juniorok és a felnőttek összevont korcsoportjában.

A vendéglátó bősiek tizenhét-tizennyolc versenyzőjüket küldik csatába. A verseny pikantériája, hogy újra a birkózószőnyegen villantják meg tudásukat a sikeres bősi MMM-harcosok, Buchinger Iván és Nagy Marián. A klubok versenyében ugyan a hazaiak a címvédők, de a nagy konkurenciára való tekintettel idén már a dobogós helyezés kimagasló sikernek számítana. Június közepén Olaszországban rendezik a kadettok Európa-bajnokságát, melyen Szlovákia színeiben a bősiek kiválósága, Csörgő Áron is csatasorba áll. A nagydíj lesz számára a kontinensviadalra való formaidőzítés kicsúcsosodását jelentő főpróba. A bősiek külföldön is népszerű versenye délelőtt tíz órakor kezdődik.

(ái)