Búcsút vesznek a rendőrségtől a Kočner ügyeit vizsgáló nyomozók, egyikükről Kuciak is írt

A februárban meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak egy írásában rámutatott az egyik nyomozó által vétett hibákra a Kočner-ügy kapcsán.

Búcsút vesznek a rendőrségtől a Kočner ügyeit vizsgáló nyomozók, egyikükről Kuciak is írt
Marián Kočner (Fotó: TASR)

A Denník N úgy tudja, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) besztercebányai nemzeti pénzügyőri egységének két vizsgálótisztje, Štefan Jombik és Jaroslav Barochovský jövő évtől nem dolgoznak tovább a rendőrségnél.

A lap információi szerint az említett vizsgálótisztek a múltban több alkalommal is foglalkoztak a Marián Kočnerrel kapcsolatos ügyekkel, azokat pedig úgy zárták le, hogy kedvezően jöjjön ki belőlük a kétes hírű vállalkozó.

A rendőrök az idei év végével távoznak a testülettől. Egyikükről, Štefan Jombikról a februárban meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak is írt. Az újságíró rámutatott a Kočner-ügyével kapcsolatos határozat hibáira és pontatlanságaira. A határozat a Donovalyban található szállodákkal foglalkozott.

A vizsgálótiszt végül leállította a szállodákkal kapcsolatos büntetőeljárást, a speciális ügyész azonban ismételten elrendelte az ügy vizsgálatát, majd vádeljárást indítottak Kočner ellen.

A napilap megkérdezte a nyomozókat, hogy ma, amikor felmerült a gyanú, hogy Kočner lehetett a Kuciak-gyilkosság megrendelője, utólag belátják-e, hogy hibáztak, erre azonban egyikük sem kívánt válaszolni.

Kapcsolódó cikk:

Halált osztott a minden lében kanál celeb keresztapa? Amit Kočnerről tudni érdemes


(DenníkN/Aktuality)