A Budapest Bár újévi koncertje Dunaszerdahelyen!

2022. december 9. - 09:47 | Régió

Kezdd velünk az évet, és ne hagyd ki az élményből a szeretteidet sem! Új lendülettel, részben megújult repertoárral és természetesen a régi kedvencekkel köszönti az új esztendőt a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Tóth Vera, Rutkai Bori, Kollár-Klemencz László és Mező Misi. A Budapest Bár újévi koncertje 2023. január 4-én kerül megrendezésre Dunaszerdahelyen.

A Budapest Bár újévi koncertje Dunaszerdahelyen!

Örömzene nyitott füleknek!

A Budapest Bár szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti.

Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője.

A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat alapjait.

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak.

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.

Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.

A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)

A Budapest Bár dunaszerdahelyi újévi koncertjére jegyek már kaphatóak - online!

Online jegyvásárlás: http://ticket.csaplarkult.sk

Info: +421 948 699 293, authentica.dp@gmail.com


www.budapestbar.hu
www.facebook.com/budapestbarband
www.youtube.com/budapestbar

https://instagram.com/budapest_bar

(PR-cikk)