Budapest munkacsoportot hozott létre a Sziget fesztivál idejére

2022. augusztus 10. - 16:01 | Kultúra

Munkacsoportot hozott létre a Fővárosi Önkormányzat a Sziget fesztivál leginkább érintett kerületeinek polgármestereivel; a munkacsoport feladata a folyamatos információ- és tapasztalatcsere a zajvédelem, a természetvédelem, a közterületek ellenőrzése és a köztisztaság fokozott biztosítása érdekében - közölte a Fővárosi Önkormányzat és a III., a IV. és a XIII. kerület az MTI-vel szerdán.

Budapest munkacsoportot hozott létre a Sziget fesztivál idejére
TASR-felvétel

Azt írták: a Sziget fesztivál Budapest turisztikai és kulturális életének meghatározó eleme, ugyanakkor a környéken élők számára minden évben okoz nehézséget a Hajógyári-szigetről hallatszó zaj.

Hozzátették: a Fővárosi Önkormányzat vezetése a Sziget fesztivál leginkább érintett kerületeinek - a III., a IV. és a XIII. kerületnek - a polgármestereivel operatív munkacsoportot hozott létre. A munkacsoport feladata a folyamatos információ- és tapasztalatcsere a zajvédelem, a természetvédelem, a közterületek ellenőrzése és a köztisztaság fokozott biztosítása érdekében.

Közölték azt is, a Sziget fesztivál szervezőivel kötött megállapodás alapján a leginkább érintett három kerületben folyamatosan mérik a zajszintet, ennek eredménye az interneten folyamatosan megtekinthető. Ezenkívül a kerületek saját méréseket is végeznek.

A Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága folyamatosan figyeli a Hajógyári-sziget területén helyi védettség alá helyezett területeket, és szükség esetén beavatkozik, amennyiben természetkárosítást észlel - tették hozzá.

MTI