Bugár állítólag értesítette a pártját arról, hogy találkozott Kočnerrel, miután visszatért a Maldív-szigetekről

2019. augusztus 15. - 12:12 | Belföld

A Híd frakciójának elnöke, Bastrnák Tibor azt állítja, Bugár Béla értesítette a pártot arról, hogy összefutott a Maldív-szigeteken Marian Kočnerrel.

Bugár állítólag értesítette a pártját arról, hogy találkozott Kočnerrel, miután visszatért a Maldív-szigetekről
Bastrnák Tibor (Fotó: TASR - archív)

Bastrnák a csütörtöki sajtótájékoztatón közölte, kiáll Bugár mellett az üggyel kapcsolatban. Elmondása szerint a Híd elnöke azt tette, amit tennie kellett.

„Azt mondta, teljesen véletlenül találkozott vele, köszöntek, és továbbment” – mondta Basternák, majd hozzátette, Bugár nem titkolta a találkozást a pártban.

„Hiszek az elnök úrnak. Meggyőződésem, hogy neki nincs arra szüksége, hogy Marian K.-val tárgyaljon”

– jelentette ki a frakcióvezető, és hozzátette, arról is meg van győződve, hogy találkozón semmi olyan nem hangzott el, amit titkolni kellene.

Mint ismert, a Marian Kočner és Alena Zsuzsová között zajlott kommunikációból, amelyet a Denník N és az Aktuality.sk hozott nyilvánosságra – az derült ki, hogy Kočner és Bugár nem csak köszöntek egymásnak, amikor néhány nappal a Kuciak-gyilkosság után összefutottak a Maldív-szigeteken.

A Threema-üzenetekből az is kiderült, hogy Kočner több befolyásos politikussal, köztük az akkori belügyminiszterrel, Robert Kaliňákkal és a kormányfővel, Robert Ficóval is kapcsolatban állt.


(TASR/para)