Bugár Béla benyújtja a lemondását!

2020. március 1. - 03:09 | Belföld

Miután a Híd több mint 70 százalékos feldolgozottságnál mindössze 2,17 százalékon áll, a párt elnöke, Bugár Béla bejelentette lemondását.

Bugár Béla benyújtja a lemondását!
Fotók: Paraméter

Ravasz Ábel, a Híd alelnöke az elnöki pozícióval kapcsolatban elismerte: van ilyen ambíciója, ahogy a többi alelnöknek is, de nem ő az egyetlen megfelelő jelölt. „A legfontosabb, hogy talpra állítsuk ezt a pártot” – mondta az újságíróknak. Hozzátette: ha a pártelnök felajánlja a lemondását, az alelnököknek is követniük kellene a példáját.

Bugár elmondta: nem vonul ki teljesen a politikából. Elismételte, hogy telefonálni fog Menyhárt Józseffel, az MKP elnökével arról, hogyan valósítható meg a továbbiakban a Szlovákiában élő kisebbségek érdekképviselete.

„Az eredmény nagyon rossz, sokkal jobbat vártunk” – reagált a részeredményekre Bugár, aki 30 év után fejezi be képviselői pályafutását.

„Sok déli szavazó az OĽaNO-t választotta. Feltételezem, hogy a déli régiók megsegítését várják, valamint a kisebbségi jogok érvényesítését” – tette hozzá.

Bugár pesszimista ebben a kérdésben, szerinte a kisebbségi jogok területén nem várható javulás. Emlékeztetett, hogy Matovič korábban nem támogatta a kisebbségi jogokat érintő törvényjavaslatokat. „Elképzelhető, hogy a kisebbségi kormánybiztosi posztot Matovič az MKP-nak fogja felajánlani” – véli a politikus.

Ravasz, a párt kampányfőnöke nem gondolja, hogy a választási kampány miatt értek el ilyen gyenge eredményt. Szerinte az emberek azért büntették a Hidat, mert a kormánykoalíció tagja volt. Úgy véli, hibáztak akkor is, amikor 2018-ban, Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolását követően nem távoztak a kormányból.


(TASR/para)