Bugár Béla: Marián Slobodník jelölésének leállítása jó döntés volt

Marián Slobodník jelölésének leállítása a rendőr-főkapitányi posztra jó döntés volt Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő részéről. Ezt keddi sajtótájékoztatóján jelentette ki Bugár Béla, a Híd elnöke.

Bugár Béla: Marián Slobodník jelölésének leállítása jó döntés volt
-illusztráció- (Fotó: TASR/APJakub Kotian)

„Slobodník úr sebezhető a veje által. Ez tehát egy nagyon okos és jó döntés volt a kormányfő részéről” – fogalmazott Bugár. – A másik oldalon bárki is foglalja el ezt a posztot, tűzvonalban lesz. Ha bármit elő lehet húzni a múltjából, még rosszabb lesz.”

A pártelnök nem akart neveket említeni, csupán annyit mondott, hogy a pártja olyan személyt fog támogatni, akinek teljesen tiszta a múltja.

Pellegrini azt várja, hogy Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter kedden vagy szerdán (30.5.) bemutatja az új rendőrfőkapitány-jelöltet. Feltételezi, hogy az új rendőrfőnökkel együtt a két új helyettest is kinevezik.

„A rendőrség vezetése néhány napon belül teljes lesz – egy új rendőrfőkapitány, legalább két új rendőrfőkapitány-helyettes” – helyezte kilátásba a kormányfő. Hozzátette: a kerületi rendőrségek élén is várhatók változások. Véleménye szerint a távozó kerületi rendőrfőnököket nem lesz nehéz pótolni, mivel a kerületi egységeknél sok ügyes rendőr teljesít szolgálatot.

TASR