Bugár Béla üzeni a Denník N szerkesztőjének, a magyaroknak is van nevük

2017. október 6. - 10:59 | Belföld

A Híd elnöke reméli, a Denník N szerkesztője csak figyelmetlenség miatt nem nevezte nevén Farkas Ivánt.

Bugár Béla pénteken reagált a a megyei választások alakulását taglaló, Denník N-ben megjelent cikkre.

Dušan Mikušovič a Denník N-ben megjelent riportjában azt boncolgatja, hogy vajon Besztercebánya után Nyitrán is kitör-e a fiatal nácik miatti pánik, s hogy miért akarnak a nyitrai "jobboldali erők" egy régi Smer-esre szavazni.

"Örömmel tölt el, hogy a cikkben az is említésre került, hogy eltűnt a magyar kártya. Az ugyan, hogy ez a Hídnak is köszönhető, nem szerepelt benne, de nincs is rá szükségünk, hogy valaki felmagasztaljon bennünket. Az a fontos, hogy azokon a helyeken, ahol minden etnikai alapon dőlt el, már nem tapasztalható ilyen feszültség" - írja a Híd elnöke.

Az egyik alcím azonban Bugár szerint egyszeriben más megvilágításba helyezte a náciellenes riportot:

„Akkor ki? Belica, Uhrík, Greššo vagy egy magyar?“

"S ezzel teljesen értelmét vesztette az egész írás. Csak ennyire terjed ki az érzékenységi szintje egy újságírónak, aki már évek óta jobboldali-liberális napilapoknál dolgozik? Akkor mire játszunk itt? Valóban elhiheti, hogy nem áll szándékomban kampányolni mellette. De szerkesztő úr, ennek a magyar embernek megvan a saját neve. Farkas Ivánnak hívják, ennek az országnak az állampolgára és magyar a nemzetisége. Itt él, itt fizet adót és már évek óta aktív részese a helyi önkormányzati politikai életnek. Nem szívesen mondom, de e szavakat olvasva felmerül bennem a rejtett nacionalizmus kérdése" - folytatja Bugár.

A Híd elnöke megrökönyödve és értetlenül tekint az ilyen megnyilvánulásokra, de bízik benne, hogy ez csak a szerkesztő úr pillanatnyi figyelmetlenségének az eredménye. "Az említett napilap szerkesztőségének nevében is ezt teszem" – zárja Bugár, akinek reakciója a pénteki Denník N-ben is megjelent.


(para)