Bugár Béla visszatér a politikába

2023. június 8. - 12:43 | Belföld

Bugár Béla visszatér a politikába, belépett a májusban újjáalakult Hídba, de a párt listáján nem lesz rajta. Tanácsokkal, a kampányban való személyes részvétellel akarja segíteni a Kékek-Híd választási listáját.

Bugár Béla visszatér a politikába
Fotó: Paraméter

Bugár Béla, a Híd párt alapítója, és aki 2020-ig vezette a pártot, visszatér a politikába. A májusban újjáalakult Híd tagjaként részt fog venni a Kékek-Híd választási koalíció kampányában, bekapcsolódik a politikai vitákba.

“Azokat akarjuk megszólítani, akik stabil és fejlődő Szlovákiát szeretnének, akik gyűlölet nélküli Szlovákiát szeretnének – jelentette ki Sólymos László, a párt elnöke. “A gyűlöletért a politikusok a felelősek, Slota és Mečiar valamikor a magyarok ellen lázították az embereket, majd jöttek a romák, a bevándorlók, most pedig azok vannak soron, akik nem utasítják el a segítséget Ukrajnának”

– magyarázta Sólymos. Szerinte Bugár a gyűlölet megállításában tud segíteni.

Bugár azzal magyarázza visszatérését, hogy bizonyos szempontból most rosszabb helyzetben van az ország, mint 1998-ban.

“Az ország helyzete nehéz, szerintem nehezebb, mint 1998-ban – jelentette ki Bugár. – Akkor az emberek még bíztak az intézményekben, és bíztak a politikusokban, sajnos ma ezt már nem mondhatjuk el.”

A legfontosabb feladatának a gyűlöletkeltő politika megállítását tartja. “Azért vagyok itt, hogy a választások után egy gyűlölet nélküli országban élhessünk” – mondta a politikus.

Bugár nem lesz rajta a párt választási listáján, de belépett a Hídba.

“Harminc év elég volt, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogok segíteni, ha szükség lesz, részt veszek a vitákban, megyek a régiókba, nem leszek csak tanácsadó”

– mondta Bugár. Egyszerű párttag akar maradni. “Nem akarok részt venni a párt vezetésében” – jelentette ki Bugár.

-lpj-