Bugár Béla Žitňanská távozásáról: Nem örülök, de várható volt

2018. szeptember 24. - 08:53 | Belföld

A Híd elnöke az egyik vasárnapi tévés politikai vitaműsorban beszélt erről.

Bugár Béla Žitňanská távozásáról: Nem örülök, de várható volt
Bugár Béla (Fotó: TASR)

"Jelen volt minden tanácskozásnál, amikor létrehoztuk ezt a kormányt és a kormányprogramot. Amikor pedig miniszterként távozott, azt mondta, hogy ami a kormányprogramban van, azt megszavazza" - emlékeztetett Bugár.

Hozzátette, hogy az elmúlt hetekben ugyanakkor megmutatkozott, hogy némely javaslatokat nem szavazta már meg. "Ez azt jelenti, hogy már csak idő kérdése volt, mikor távozik" - fogalmazott, leszögezve, hogy természetesen nem örül ennek.

Vitapartnere, Veronika Remišová (OĽaNO) pedig megkapta azt a kérdést, invitálnák-e köreikbe az egykori igazságügy-minisztert. A képviselő egyelőre korainak tartja, hogy erről beszéljenek.

"Žitňanská világosan fogalmazott, miszerint lassacskán szeretne távozni a politikából" - húzta alá, kiemelve, hogy ha ezen a döntésén változtatna, szívesen leülnek vele tárgyalni a jövőről.

Remišová jelezte, hogy némely törvények miatt tiszteli Žitňanskát, akit szerinte a jelenlegi kormánykoalíció egyik tiszteletre méltó tagja volt. Ugyanakkor a szemére veti, hogy két éven keresztül mindent megszavazott ennek a kormánynak.

(TASR)