Bugár Bélát a terhes múltja miatt az Összefogás nem látja szívesen a listáján (VIDEÓ)

2019. október 4. - 13:54 | Belföld

Az új mozgalom kijelölte, kik a megosztó politikusok.

Bugár Bélát a terhes múltja miatt az Összefogás nem látja szívesen a listáján (VIDEÓ)
Fotó: Paraméter

Személyi kérdések is terítékre kerültek azon a péntek délelőtti tanácskozáson, ahol az Összefogás kezdeményezésére tárgyalóasztalhoz ültek a bejegyzésre váró mozgalom képviselői a Híd párt politikusaival. Kiderült, léteznek fekete listás politikusok, akiket megosztóaknak is lehet nevezni. Az Összefogás konkrét neveket nem akart említeni, de a Híd elnöke elárulta a portálunknak, az egyik ilyen politikus ő maga.

A felmerülő személyi kérdésekről Ravasz Ábel, a kormánypárt alelnöke elmondta, az Összefogás egy rövid fekete listával érkezett, amelyen azok szerepelnek, akiket az új mozgalom nem szeretne a saját választási listáján látni. Ravasz ezt egy érdekes tárgyalási stratégiának tartja. Hozzáfűzte, az Összefogás a Híd választóit szeretné megszerezni, de a politikusait inkább kihagyná.

A roma kérdések kormánybiztosa megjegyezte, a Híd felvetett más kérdéseket is, például azt, hogy mennyire szavatolható a kialakítandó választási lista függetlensége a magyar kormánytól.

A nem megosztó politikusok előtt nyitott az Összefogás listája – ezt már Mózes Szabolcs, az Összefogás színeiben nyilatkozó megbízott jelentette ki. Szerinte nem fekete listáról van szó, hanem csak egyfajta gesztust kell a választók felé gyakorolni. Nevek nem hangzottak el, hogy kik lehetnek azok a terhes múlttal rendelkező politikusok, akik nem kerülhetnének fel a jelöltek listájára. Mózes elmondta, amikor korábban az MKP-val tárgyaltak, akkor is felmerültek konkrét személyek, akiket az Összefogás megosztónak tart.

A mai tanácskozáson elhangzottakat a Híd a következő országos elnökségén megtárgyalja, de nem okozunk meglepetést, ha leszögezzük, szinte borítékolható, a kormánypárt elnöksége miként vélekedik majd az Összefogás ajánlatáról.

(sp)