Bugár: Elcsúsztunk, de kijavítjuk a hibát (VIDEÓ)

2019. április 4. - 15:18 | Belföld

Kollégái lábadozni sem hagyják Bugár Bélát, porckorongműtétje miatt éppen csak kitette a lábát a parlamentből, és 108 képviselő - köztük a Híd politikusai közül kilencen – megszavazta azt a törvényt, ami büntethetővé tenné a magyar himnusz eléneklését.

Mint ismeretes, március végén a szlovák törvényhozás elfogadott egy az állami jelképekről szóló jogszabályt, amely szerint május 15-től büntetendő annak a külföldi országnak a himnuszát elénekelni, amelyiknek az adott helyszínen nincs hivatalos küldöttsége.

Bugár egy focis hasonlattal érzékelteti a kialakult helyzetet, mondván, ha egy focimérkőzésen a labdarúgó hibát vét, mondjuk nem találja el a kaput, akkor nem rúgják ki a csapatból. Szerinte a himnusz-ügy fel lett fújva, és a Híd első embere már kapcsolatba lépett Andrej Kiska köztársasági elnökkel, aki vissza fogja adni a törvényt, mert ez a tiltás kivitelezhetetlen. Emellett a hidas képviselők már megegyzetek az SNS-el, hogy ha ez a jogszabály visszajön a parlamentbe, ezt a himnuszt éneklő részt kiveszik a jogszabályból. A vonatkozó törvénynél "elcsúsztunk, de kijavítjuk" - ígéri a parlament hidas alelnöke.

Bővebben videóinterjúnkban:

(parameter)