Bugár: „Ez a parlament a legrosszabb a Mečiar-idők óta“

2019. augusztus 11. - 10:30 | Belföld

A Mečiar-idők óta a jelenlegi választói időszak parlamentje a legrosszabb – nyilatkozta Bugár Béla a TASR-nek.

Bugár: „Ez a parlament a legrosszabb a Mečiar-idők óta“
Fotó: TASR

„Meg kell, hogy mondjam, ez a legrosszabb parlament – amennyiben nem említem azt, hogy amikor Mečiarék nyertek, mi mindent tettek a parlamentben. Nem szívesen skatulyázom be az embereket, de néhány új, tapasztalatlan képviselő összetéveszti a fogalmat a benyomással. Egy bizonyos képviselőnő leül az ülésező mellé és azt mondja neki, hogy csak akkor fog neki hinni, ha valakit becsukat“ – mondta Bugár a TASR-nek. A Híd elnöke szerint ezzel olyan feszültséget keltenek, hogy aztán nem lesz lehetőség megegyezésre jutni semmilyen törvényben.

Bugár szerint problémát jelentenek azok a törvényjavaslatok is, amelyek csupán arra szolgálnak, hogy megszerezzék az emberek szavazatát. Véleménye szerint az olyan javaslatokat, mint az abortuszról szóló törvénymódosítás, szakértői diszkussziónak kell megelőznie. Bugár szerint széleskörű diszkussziót nélkülözve nem fél évvel a választások előtt kellene dönteni egy ilyen etikai kérdésről.

„Olyat nem lehet, hogy közelednek a választások, gyorsan előterjesztek egy témát, mert lehet, hogy az egyház majd az én oldalamra áll. Ez soha nem működött így és most sem fog“ – állípította meg Bugár, majd hozzátette: ha szükséges lesz, a kérdést megvitatják a Híd frakciójában.


TASR/para