Bugár Ficóról: A választások után távoznia kellene a politikából

2020. január 12. - 15:52 | Belföld

Bugár Béla, a Híd elnöke vasárnap a Markíza Na telo című műsorában ismét kijelentette, kizárják az együttműködést a Smerrel a parlamenti választások után.

Bugár Ficóról: A választások után távoznia kellene a politikából
Forrás: TV Markíza

A műsor másik vendége a KDS-s Alojz Hlina volt, aki szerint a pártoknak egyet kellene érteniük abban, hogy megállítsák Marián Kotlebát.

Bugár szerint az ĽSNS az ellenzéknek is köszönheti, hogy egyre növekszik a népszerűsége, az ugyanis kritizálja a kormányt és azzal gyanúsítja, hogy semmit nem tesz a szélsőségesség ellen. Hlina arra figyelmeztetett, hogy Kotlebáék népszerűsége elsősorban akkor nőtt, amikor a kormány Robert Ficóval az élen a nyilvánosság nyomása ellenére megmaradt, és csak néhány változás történt. Hlina Bugárnak címezve megjegyezte, két évvel ezelőtt ő lehetett volna az, aki véget vethetett volna ennek.

A közelgő parlamenti választásokkal kapcsolatban Bugár megjegyezte, kételkedik abban, hogy a jelenlegi ellenzék képes lenne kormányozni. Rizikófaktorként az OĽaNO elnökét, Igor Matovičot jelölte meg, és egyúttal azt is elutasította, hogy a Híd a választások után együttműködjön a Smerrel.

„Az mindegy, hogy elhiszik-e, mi ezt állítjuk“ – reagált Bugár a műsorvezető kérdésére, miszerint a választók elhiszik-e, hogy ezúttal nem lépnek majd kormányra a Smerrel.

Bugár nézői kérdésre válaszolva kijelentette, ha a februári választásokat követően a Híd nem kerül be a parlamentbe, kész lemondani a pártvezetői funkciójáról.

A Híd elnöke azt is kijelentette, szerinte jó lenne, ha a febuári választások után Robert Fico teljesen kilépne a politikából. „Ez a döntés rajta áll“ – tette hozzá Bugár.


(tvnoviny.sk)