Bugár György: Alföldi László viccelődött az áldozatával, mielőtt meggyilkolta

2020. szeptember 10. - 16:10 | Régió

Bugár György, a Sátor-banda elítélt tagja csütörtökön vallomást tett a Specializált Büntetőbíróság szenátusa előtt Peter Nagy stróman meggyilkolása ügyében.

Bugár György: Alföldi László viccelődött az áldozatával, mielőtt meggyilkolta
Bugár György (Fotó: Paraméter - Archív felvétel)

Nagyot állítólag Alföldi László vádlott lőtte le. Az ügyben rajta kívül még Dora Ferenc, a fia, ifj. Dora Ferenc és Szamaránszky Roland ül a vádlottak padján. A vád több rendbeli gyilkosság, csalás, kábítószerrel összefüggő bűncselekmény, és a Sátor-bandában való tagság. A vád szerint az áldozataikat rendőri álruhában fogták el.

A tanú elmondása szerint, aki már szeptember 3-án is vallomást tett a Speciális Büntetőbíróságon, a gyilkosság valamikor 2011 és 2012 között történt. Bugár Alföldi László sofőrjeként vett részt a gyilkosságban, ezenkívül ő ásta ki a gödröt az áldozatnak. A segítségét a vádlott, ifj. Dora Ferenc, Alsóhatár polgármesterének fia kérte.

Bugár információi szerint az áldozatot a rendőrség adócsalás miatt kereste. A tanú nem egyeztetett Alföldi Lászlóval Nagy meggyilkolásának módjáról.

„Fejbe lőtte. Már nem tudom, melyik oldalról. A lövés előtt Laci viccelődött a sértettel, majd hirtelen lövést hallottam. A meggyilkolt áldozat személyes dolgait elvette. Semmi közelebbit nem tudtam a sértettről”

– mondta többek között Bugár.

Nagyot ezt követően egy olyan területen ásták el, ahol már korábban egy másik meggyilkolt strómant is elástak. Bugár állítólag körülbelül 3000-4000 eurót kapott a gyilkosságért. A pénzt több részletben kapta meg ifj. Dora Ferenc vádlottól, annak irodájában.

A tárgyalás hétfőn folytatódik. Bohdan Čeľovský, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze szerint Szlovákiában először áll aktív politikus bíróság előtt, aki egy bűnszervezetnél több gyilkosságot is megrendelt. A tárgyalás során a Sátor-banda legalább öt tagja fog még tanúként vallomást tenni. A Sátor-bandát Szlovákia történetének legbrutálisabb bűnbandájának tartják. Tagjai több mint 80 ember haláláért felelősek.

TASR