Bugár: A Híd és az MKP nem tudnak együttműködni

A Híd elnöke szerint a szétválás óta eltelt időszak megmutatta, hogy a két párt nem tud együttműködni.

Bugár: A Híd és az MKP nem tudnak együttműködni
Bugár Béla (Fotó: TASR)

Bugár úgy látja, az együttműködés nemcsak arról szól, hogy a pártok vezetése megegyezik róla, hanem annak az alsóbb szinteken is meg kell történnie, és azt a választóiknak is el kell fogadniuk. "Tehát arról van szó, hogy az adott párt olyan jelzéseket bocsát-e ki, hogy képes és akar együttműködni" - jegyezte meg a TASR hírügynökségnek adott interjújában.

Nem tudta megmondani, milyen lesz az együttműködésük az idei helyhatósági vagy később más választásokon.

"Az eltelt évek alatt sajnos megmutattuk, hogy nem tudunk együttműködni. Az MKP elutasítja az együttműködést, hazug érveket használ, és ilyen módon neveli a választóit. Ez veszélyes, de ők ezt nem értették meg. Éppen ezért azt gondolom, nyugodtan megtörténhet, hogy a következő parlamenti választások alkalmával sem valósul meg az együttműködés. Mégpedig azért, ahogy ők viselkednek" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy a politikában a soha ne mondd, hogy soha elvének híve, ugyanakkor némely pártokkal már kizárja az együttműködést. A Kotleba-féle ĽSNS-szel például elvi okokból, ugyanakkor nehezen tudja elképzelni Igor Matovičékkal is. "Holott az OĽaNO-ban számos rátermett és politikailag is érett személy tevékenykedik, időnként azonban hazudnak és sértegetnek. Ha pedig valaki azt hiszi, hogy vérig sért, majd együttműködne velem, akkor nagyot téved" - húzta alá.

(TASR)