Bugár: A Hídnak van esélye bejutni

2019. szeptember 29. - 13:16 | Belföld

Bugár Béla a TA3 vasárnapi vitaműsorában jelentette ki ezt.

Bugár: A Hídnak van esélye bejutni
Bugár Béla (Fotó: TASR)

"Az emberek javát szolgálja az általunk folytatott politika, de talán ezt eddig nem kommunikáltuk elég jól" - szögezte le a műsorban.

A Hídnak az utóbbi hónapokban 4-4,5% körüli támogatottságot mérnek, többen távoztak a párttól vagy a frakcióból. Köztük Martin Fedor és Cséfalvay Katalin, akik a Sieťtől érkeztek a frakcióhoz és a Tomáš Drucker által alapított Dobrá voľba párthoz csatlakoztak, Nagy József korábbi EP-képviselő és környezetvédelmi miniszter pedig az Összefogás nevű formációhoz. Bugár szerint azonban a helyzet mostanra stabilizálódott, és többen nem tervezik a távozásukat.

A szlovákiai magyar választó iránt az utóbbi időben több szlovák párt is érdeklődést mutatott, köztük a PS/Spolu, a Za ľudí és az OĽaNO, Bugár úgy véli, számukra ez inkább arról szól, hogy néhány százalékot szerezzenek a választásokon, mint arról, hogy a magyar kisebbség szükségletei iránt őszinte érdeklődést mutatnának. Emlékeztetett arra, hogy közülük azok, akik most a parlamentben vannak, nem szavazták meg a magyar kisebbséget érintő törvénymódosításokat, például a kisebbségi oktatásügyről.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy épp a Híd volt az, amely az utóbbi években a kormány tagjaként nagy erőket fejtett ki a kisebbségek védelme érdekében, a kisebbségi kultúrát és oktatásügyet érintő módosítások terén. Hozzátette, nem kommunikálták kellőképpen, hogy mit sikerült elérniük.

(TASR)