Bugár: Két évvel ezelőtt mindent elmondtunk

A koalíciós képviselők már két évvel ezelőtt megvédték a kormányprogramot, az a dokumentum pedig, melyet Peter Pellegrini (Smer-SD) kinevezett kormányfő most a parlament elé terjesztett, megegyezik a két évvel ezelőttivel – jelentette ki hétfőn újságírók előtt Bugár Béla, a Híd elnöke, ezzel magyarázva, hogy a kormányprogramról szóló vitában egyetlen koalíciós képviselő sem kért szót.

Bugár: Két évvel ezelőtt mindent elmondtunk
Bugár Béla (Fotó: TASR)

„Két évvel ezelőtt mindent elmondtunk. Önök azt gondolják, hogy szükségünk van valamilyen politikai pluszpontokra, melyeket ebből a vitából nyerhetnénk? Én nem így gondolom. Arra van szükség, hogy tovább dolgozhassunk és teljesíthessük, ami a programban szerepel” – hangsúlyozta Bugár, aki egyben bírálta az ellenzéki képviselőket azért, hogy a felszólalásaikban gyakran nem is a kormányprogramra reagálnak, hanem csak sértegetik és mocskolják a koalíciót.

A vitában még 25, írásban jelentkező képviselőnek kell felszólalnia. Ezt követően szóban is lehet még jelentkezni felszólalásra.

Többen viszont már azokra a bakikra hívták fel a figyelmet, amelyek benne maradtak a régi kormányprogramból az újonnan elfogadottban.

Kapcsolódó cikk:
Remišová: Pellegrini kormánya nem érdemel bizalmat

(TASR)