Bugár kiállt a Danko által piszkált Cséfalvay mellett

Cséfalvay Katalin, a parlament külügyi bizottságának hidas elnöke mellett kiállt Bugár Béla, miután a hölgy kedden Andrej Danko célkeresztjébe került. 

Bugár kiállt a Danko által piszkált Cséfalvay mellett
Bugár Béla (Fotó: TASR)

"Természetesen Cséfalvay képviselő asszony a bizottság elnöke, aki a kormányprogram, illetve a három legfőbb közjogi méltóság kijelentései alapján cselekszik. Nem tartom viszont helyénvalónak, úgy az egyik, mint a másik részről, ha hajbókolással, illetve a koalícióból való kiűzéssel vádaskodjanak" - fogalmazott újságírók előtt a Híd elnöke.

Andrej Danko kedden azt rótta fel Cséfalvaynak, hogy már jó ideje kritizálja a kormánykoalíciót, a koalícióban betöltött tisztségét azonban ellátja. "Ha ki akarsz lépni a koalícióból, lépj ki, egyszer úgyis kilépsz!" - üzente neki.

Cséfalvay Katalin már nem először került konfliktusba az SNS-el, korábban kritikával illette a kormány külpolitikáját, és Andrej Danko Oroszország iránt tanúsított szimpátiáját is. Kedden mint a külügyi bizottság elnöke szólalt fel a parlamentben, és figyelmeztetett arra, hogy nemcsak az ellenzéki pártok, hanem a kormánypártok soraiban is ülnek olyanok, akik megkérdőjelezik Szlovákia NATO- és EU-tagsága iránti elköteleződést. Ezt követte Danko kritikája, aki későbbm ég arra is vetemedett, hogy Bugár Bélának üzenjen, miszerint Cséfalvay kijelentéseivel foglalkoznia kéne pártjuknak is.

(TASR)