Bugár: A koalíció végét jelentheti, ha az SNS megbuktatja Richtert

Amennyiben az SNS képviselői arra szavaznak, hogy váltsák le posztjáról Ján Richter (Smer) munkaügyi minisztert, az a koalíció végét jelentheti - erről is beszélt a Hospodárske noviny-nek adott interjújában Bugár Béla, a Híd elnöke.

Bugár: A koalíció végét jelentheti, ha az SNS megbuktatja Richtert
Bugár Béla (Fotó: TASR)

"Észre kell venni, hogy Richter úr betölt valamilyen funkciót a pártban. Ez olyan, mintha leváltanák az alelnökét. Azt kell alapul venni, hogy ma Richter, holnap pedig akárki más. ha elindul a lavina, akkor nincs megállás" - vélekedett.

Hozzátette, a koalíciós szerződésben világosan le van írva, hogy az ellenzékkel együtt történő szavazás a koalíció végét jelentené, és ehhez még az sem kell, hogy azt egybekössék a kormány iránti bizalmi szavazással.

Úgy gondolja, hogy ugyanakkor most nincs szó arról, hogy az SNS erre készülne.

"Még nem tartunk ott. Tárgyalunk, és úgy gondolom, hogy nem jutunk el oldáig. Ha lenne itt valamilyen reális alternatíva, akkor ez a kormány megbukik, és jön egy másik. De én ilyen alternatívát nem látok" - szögezte le.

Bugár szerint a koalíciós válság mögött a politikai tapasztalatlanság áll, de mint mondta, újra belépne egy olyan kormányba, amelynek az Andrej Danko vezette SNS is a tagja.

(TASR)