Bugár: „Mečiar idején alakultak a maffiák, Pápayék együttműködtek a hatóságokkal, és akkor robbant gránát a házam mellett”

Így reagált a Híd elnöke Štefan Harabin kijelentésére, miszerint Vladimír Mečiar volt Szlovákia történetének legjobb kormányfője.

Bugár: „Mečiar idején alakultak a maffiák, Pápayék együttműködtek a hatóságokkal, és akkor robbant gránát a házam mellett”
Forrás: Markíza

A Markíza vasárnapi Na telo című politikai műsorának vendége két köztársaságielnök-jelölt, Bugár Béla, a Híd elnöke és Štefan Harabin, a Legfelsőbb Bíróság bírója volt.

A Focus közvélemény-kutató ügynökség januári felmérése szerint Harabin a harmadik legerősebb államfőjelölt, Bugár Béla pedig a negyedik helyen áll.

Štefan Harabin a műsorban kijelentette, Vladimír Mečiar volt Szlovákia eddigi legjobb kormányfője.

Bugár nem értett egyet Harabinnal, érvként a vadprivatizációt és az eladósodott bankokat említette, amelyeket a Dzurinda-kormány örökölt meg Mečiaréktól.

„Mečiar idején alakultak a maffiák, Mečiar idején működtek együtt Pápayék a hatóságokkal, Mečiar idején robbant gránát a házam mellett” – vágott vissza Bugár.

Harabin erre úgy reagált, ha Mečiar valóban lopott, vonják felelősségre.

A két államfőjelölt Oroszországgal és a Krímmel kapcsolatban sem értett egyet. Harabin szerint nem beszélhetünk annektálásról, Bugár szerint viszont egyértelmű annexióról van szó. Arra a kérdésre, hogy milyen szemmel nézné, ha az ország déli részét elcsatolnák Szlovákiától, Harabin azt felelte, hogy „nem lehet keverni a búzát a kukoricával”.

Szóba került a alkotmánybíró-választás is. Mindketten egyetértettek abban, hogy Robert Fico meggyőzte az alkotmányjogi bizottságot arról, hogy rendelkezik elegendő jogi gyakorlattal. Harabin nem felelt rá egyértelműen, hogy szerinte Fico jó alkotmánybíró lenne-e.


(tvnoviny.sk)