Bugár: "Mi nem a Marsról jöttünk, hanem a valóságban élünk"

Nem lát okot az előrehozott választásokra Bugár Béla, miután Andrej Kiska államfő bejelentette, hogy nem támogatja a Peter Pellegrini kijelölt miniszterelnök által előterjesztett kormányt.

Bugár: "Mi nem a Marsról jöttünk, hanem a valóságban élünk"
Bugár Béla és Peter Pellegrini (Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció)

A Híd elnöke szerint azért indokolatlan az előrehozott választás ötlete, mert a 150 tagú törvényhozásban 79 képviselő fejezte ki támogatását az új kormány irányába. Bugár arról tájékoztatta a sajtót, hogy a következő lépésekről a Koalíciós Tanács dönt, melyben a Smert továbbra is Robert Fico - még hivatalban lévő - miniszterelnök képviseli.

Azzal kapcsolatban, hogy Andrej Kiska gyengének tartja Jozef Ráž belügyminiszter-jelöltet (akinek semmilyen tapasztalata nincs ezen a téren), Bugár hangsúlyozta, hogy Ráž személye a Híd számára elfogadható volt.

A Híd elnöke továbbá nem tud arról, hogy Kiskának gondja volna Richard Raši (Smer) személyével, aki az új kabinetben a beruházásokért felelős miniszterelnök-helyettesi posztot töltené be, illetve arról sincs tudomása, hogy Ján Richter (Smer) munkaügyi minisztert is kifogásolná a köztársasági elnök. 

"Mi nem a Marsról jöttünk, hanem a valóságban élünk. Azt gondolják, hogy az elnök felhívott, és elmondta, mi a probléma? Nem. Ma tett egy nyilatkozatot, nekünk pedig koalíciós tárgyalásunk lesz. Ha megoldásra jutunk, tudatjuk"

- nyilatkozta az őt számonkérő újságíróknak Bugár Béla, aki nem hiszi, hogy Kiska célja egy szakértői kormány kinevezése volna. "Higgyék el nekem, több alternatíva is van" - szögezte le Bugár. 

(TASR)