Bugár: „Mindenért bocsánatot kérek"

A Híd elnöke, Bugár Béla elismerte, az elmúlt egy hónap, amelyen az ország keresztül ment, valószínűleg a modernkori történelmének legviharosabb időszaka volt.

Bugár: „Mindenért bocsánatot kérek"
Fotó: TASR

A Híd nevében szeretnék bocsánatot kérni mindazért, amit az elmúlt hónapban meg kellett élniük. Hiszem, hogy az új kormány helyreállítja a polgárok politikába vetett bizalmát és segíti országunk előrehaladását“ – írta Bugár a Facebook-oldalán, majd hozzátette, a legfontosabb, hogy kivizsgálják a két fiatal meggyilkolását és azokat az ügyeket, amelyek az elmúlt napokban kerültek felszínre.

A Híd elnöke szerint ez a terekre vonuló emberek legfőbb követelése, az előrehozott választások pedig ezt a lépést csak késleltetnék.

„Ez felelőtlen és észszerűtlen lenne. Az elmúlt hónap sokkoló eseményei után biztosítanunk kell az ország rendes működését és mindent meg kell tennünk azért, hogy a helyzet megnyugodjon – írta Bugár, majd megjegyezte, a Híd igyekezete és lépései nem állnak távol a tereken megfogalmazott követelésektől.

Bugár meg van arról győződve, hogy Pellegrini új kormánya olyan kormány lesz, amely a lehető legnagyobb mértékben közelít a közvélemény elvárásaihoz. Meggyőződésük továbbá, hogy ha megváltoznak a rendőrfőnök kinevezésére vonatkozó szabályok, nagyban hozzájárulunk a feszültség további enyhítéséhez. Bugár megjegyezte, a rendőrfelügyelőségre vonatkozó törvény módosításának javaslata a Híd kezdeményezésére került a kormányprogramba.

Közben Tomáš Drucker (Smer-jelölt) belügyminiszter szombaton úgy nyilatkozott, egyelőre nem tudja, hogy megbízik-e Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitányban, és a jövő hét folyamán még nem dönt Gašpar sorsáról.


TASR/para