Bugár: ne legyen pardon senkinek, ismerjünk meg minden kočneres szöveget!

2019. október 26. - 15:36 | Belföld

A Smer parlamenti alelnökének, Martin Glváčnak a leváltását nem támogatja a Híd, de az erkölcsi kudarc kézenfekvőnek tűnik. - jelentette ki Bugár Béla az RTVS egyik vitaműsorában. Ezzel a kormánypárti Híd arra reagált, hogy a napokban fény derült Glváč állítólagos üzenetváltásaira Marian Kočnerralakit egyebek mellett a Kuciak-gyilkosság megrendelésével is gyanúsítanak a hatóságok. 

Bugár: ne legyen pardon senkinek, ismerjünk meg minden kočneres szöveget!
Fotó: Paraméter

A törvényhozás ellenzéki tagjai már elegendő aláírást gyűjtöttek össze ahhoz, hogy a parlament a napirendjére tűzze Glváč ügyének megtárgyalását.

Bugár megerősítette a korábban már megpendített véleményét, hogy ha a rendőrség megállapítja, hogy valós a Glváč - Kočner - kommunikáció, a smeres politikus nem maradhat a posztján. Szerinte a nyilvánosságra hozott egyeztetéseiknek két dimenziója van. Az egyik erkölcsi: ha bebizonyosodik, hogy Glváč nem mondott igazat, akkor erkölcsileg kudarcot vallott. A dolog másik vetülete az, hogy vajon a kettejük üzenetváltásaiban leírtak valóban megtörténtek-e. Bugár úgy látja, a megszellőztetett beszélgetés - amelyből kiderült az is, hogy a nagyvállalkozó előre tudhatta, a Híd a kormány tagja lesz a 2016-os választások után - nem minden információja helytálló.

Ezt Boris Kollár, az ellenzéki Sme rodina első embere is megerősítette. Kočner nem csak találgatott, hanem az elképzeléseit és prognózisait általános igazságként tálalta. Ettől még a smeres parlamenti alelnöknek távoznia kell szerinte, mert tartotta a kapcsolatot a zűrös nagyvállalkozóval. Az nem jó, hogy olyan szoros volt köztük a kapcsolat - jegyezte meg Kollár.

Bugár úgy véli, jó, ha az emberek mindenről értesülnek, ezért a közérdek megkívánja, hogy mindent kočneres beszélgetést a teljes terjedelmében hozzanak nyilvánosságra, és aztán nem lesz pardon senki érintettnek. A hidas képviselő elutasította, hogy csak azért összekössék személyét a minden lében kanál üzletemberrel, mert véletlenül összefutott vele üdülésekor. "Nem találkozgattam, nem irogattam, nem tárgyaltam vele" - jegyezte meg Bugár, ellentétben az SaS-es Richard Sulíkkal és az OĽaNO-s Igor Matovičcsal, amit a sajtó elhallgat.

(TASR)