Bugár: "A sorosozás csak buta pótcselekvés"

2018. november 13. - 16:36 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) az utóbbi napokban korrupció gyanúja miatt hallgatta ki azokat az aktivistákat, aki ka februári Kuciak-gyilkosságot követően országszerte demonstrációkat szerveztek.

Bugár: "A sorosozás csak buta pótcselekvés"
Bugár Béla (Fotó: TASR)

A kihallgatásokra egy névtelen feljelentést követően került sor, mely szerint az aktivisták hazaárulást követtek el, államcsínyt szerveztek, de a feljelentésben korrupcióról is szó esett.

A névtelen feljelentés Richard Sulík SaS-elnök szerint hallatlan, a liberálisok vezetője a parlament védelmi bizottságát is összehívná az üggyel kapcsolatban. Sulík hozzáteszi: ez az egész az 1989 előtti időkre emlékezteti őt, amikor az államhatalom megfélemlítette azokat, akik más véleményen voltak.

Miroslav Beblavý, a parlamenti ellenzék képviselője szerint Robert Fico ezzel már az utolsókat rúgja, Grendel Gábor (OĽANO-NOVA) szerint pedig senki nem szervezett semmilyen államcsínyt.

A kormányoldalon már nem ennyire kritikusak a hangok, Bugár Béla nincs különösebben felháborodva, de véleménye határozott.

"Kussolnia kell a politikusnak, egyáltalán nem szabad beleszólnunk azokba az ügyekbe, amit a rendőrség éppen vizsgál, viszont amint dönt a hatóság, akkor jöhet el a véleményezés ideje" - nyilatkozta portálunknak a Híd elnöke.

Az állítólag a Soros György pénzéből szervezendő államcsínyről szóló anonim feljelentés kapcsán Bugár Béla megjegyezte, a parlament éppen most tárgyal egy olyan javaslatról, amelyik alapján a rendőrség nem lenne köteles minden névtelen feljelentéssel foglalkozni, csak azokkal az ügyekkel, amelyek megalapozottnak tűnnek. A törvényhozás alelnöke amúgy sincs meggyőződve arról, hogy minden olyan szervezet, amelyik külföldről kap támogatást, az automatikusan az állam ellen tevékenykedik.

"Robert Fico sorosozásáról már többször nyilatkoztam, és megkértem őt, az én jelenlétemben ezt mellőzze, mert ellenkező esetben sarkon fordulok és otthagyom őt. Butaságnak tartom a sorosozást, ami csak egy pótcselekvés, semmi egyéb"

- szögezte le Bugár.

(parameter/sárp)